Δημήτρης Λιγνάδης: “Έχουν περάσει 4 χρόνια κι ακόμα μιλάμε για τον Σάκη, θα τον ξαναέπαιρνα”

Την Πέμπτη το βράδυ, φιλοξενούμενος του Τhe 2night Show ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε για την συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά, την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και την για την 10ετή του εμπειρία ως η φωνή του “Χαχανούλη” και του “Σκουντούφλη” στα Στρουμφάκια. Δε δίστασε όμως να δοκιμάσει και την αντοχή στο ποδοσφαιράκι με αντίπαλο τον παρουσιαστή της εκπομπής, Γρηγόρη Αρναούτογλου.

“Ήξερα ότι θα προκαλέσω με τον Σάκη, συνειδητά”, υποστήριξε για την επιλογή του να κάνει τον Σάκη Ρουβά πρωταγωνιστή στην παράσταση “Βάκχες”. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του θεού Διονύσου στην παράσταση που έκανε περιοδεία σχεδον σε όλα τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας. “Έχουν περάσει 4 χρόνια κι ακόμα μιλάμε για τον Σάκη, θα τον ξαναέπαιρνα”, είπε.

“Αν είχα οραματιστεί απολυμένες καθαρίστριες, αντί για τις “Βάκχες” θα το έκανα”, περιγράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης που σχολίασε και τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ελένη Φουρέιρα να δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο θέατρο. “Μου είναι συμπαθής”, λέει ο ίδιος.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παράσταση που ανεβάζει στο θέατρο Πάνθεον. “Διάλεξα τον Στάθη Ψάλτη για παραμάνα γιατί ήθελα κάτι τερατικό”, είπε.

Λίγα λόγια για το έργο

Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε διασκευή – σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αυτή τη φορά, ο πολυσχιδής Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει κάτι παράτολμο που δεν έχει ξαναγίνει: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, θα τους παίξουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία, στην οποία ήταν και οι πραγματικοί ήρωες του έργου. Την ηλικία της αθωότητας αλλά και της απολυτότητας του συναισθήματος.

Ρωμαίος θα είναι ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης, και Ιουλιέταη 15χρονηΔανάη Βασιλοπούλου.

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων παιδιών ερασιτεχνών ηθοποιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: Της αγνότητας, της δύναμης, αλλά και της απολυτότηταςτου εφηβικού έρωτα από τη μία, τον φαρισαϊκόκαθωσπρεπισμό,τον υποκριτικό ρεαλισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθείτην παραμάνα της Ιουλιέτας!

Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη,Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και την κίνηση η Πωλίν Ούγκε.

Read More

And More