Dolce & Gabbana: Μια διαφορετική συλλογή ρούχων για τις γυναίκες της Αραβίας!

O οίκος Dolce & Gabbana παρουσίασε σήμερα μια συλλογή ρούχων που στοχεύει στο να αναδείξει την «χάρη και την ομορφιά των υπέροχων γυναικών της Αραβίας», ενώ αποτελείται από παραδοσιακές ρόμπες και χιτζάμπ, τα οποία έχουν «εμπλουτιστεί» με το πρωτοποριακό στυλ των Ιταλών δημιουργών.
Αυτή η συλλογή διατίθεται από σήμερα σε όλες τις μπουτίκ του μιλανέζικου οίκου μόδας στη Μέση Ανατολή όπως επίσης στο Παρίσι, το Μόναχο, το Λονδίνο και το Μιλάνο, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα. Με τίτλο “Αμπάγια” η συλλογή παρουσιάζεται ως μια «ονειροπόληση που μας ταξιδεύει στους αμμόλοφους και τους ουρανούς της Μέσης Ανατολής: μια ιστορία μαγείας γύρω από την χάρη και την ομορφιά των υπέροχων γυναικών της Αραβίας» όπως υπογραμμίζεται.

Η αμπάγια, η μαύρη ρόμπα από ελαφριά υφάσματα που καταλήγει στους αστραγάλους, όπως το απαιτεί η μουσουλμανική παράδοση, έχει τις αποχρώσεις του «μπεζ της άμμου της αραβικής ερήμου» και φθάνει έως το κλασσικό μαύρο.
Αυτή η συλλογή αποτελείται από λίγα κομμάτια και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα αφιερώνουν μια συλλογή σε μια «συγκεκριμένη αγορά: το έχουν κάνει ήδη κατά το παρελθόν στις αγορές της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ιαπωνίας και του Μεξικού» τονίζει ο οίκος.

Δαντέλες και κεντήματα, σατέν και κρεπ υφάσματα, προσδίδουν μια πιο αισθησιακή νότα στις δημιουργίες χωρίς ωστόσο να προσφεύγουν στη διαφάνεια ή να εκχυδαΐζουν το ρούχο. Χιντζάμπ (η μαντήλα που καλύπτει το κεφάλι έως τους ώμους), γυαλιά ηλίου και τσάντες ολοκληρώνουν τη συλλογή.

Read More

And More