Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 χρόνων άφησε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή μέσω Facebook το βράδυ της Κυριακής, ο ηθοποιός και φίλος της, Γιώργος Γεωργίου, αναφέροντας: “Μόλις τώρα το έμαθα και σπαράζω για τη φίλη μου… Έφυγε η Ζωή Φυτούση”.

Η Ζωή Φυτούση αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Η ίδια είχε μείνει κατάκοιτη ύστερα από εγκεφαλικό που έπαθε το 2013. Πριν από 10 ημέρες έπαθε ακόμη ένα εγκεφαλικό και τελικά δεν άντεξε. Όπως αποκάλυψε και ο καλός της φίλος Σπύρος Μπιμπίλας το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί πολύ. Η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια βρισκόταν το τελευταίο διάστημα, σε μονάδα φροντίδας στη Νίκαια, αλλά αδυνατούσε να επικοινωνήσει πολύ με τους γύρω της.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933. Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, ενώ η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, «Φέρτε μου ένα μαντολίνο».Ακόμη, είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή μέσα από το τραγούδι “Για Χατίρι σου ξημερώνει” σε στίχους Βαγγέλη Γκούφα και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου.

Η Ζωή Φυτούση είχε γυρίσει περίπου 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Read More

And More