Ελένη Αυλωνίτου: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φοράει το μαγιό της και δηλώνει: “Το 2017 θα είμαστε μια κανονική χώρα”.

Η Ελένη Αυλωνίτου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια κολύμβησης φοράει το μαγιό της και κάνει τη δήλωση της χρονιάς στο Down Town: “Το 2017 θα είμαστε μια κανονική χώρα”.

Μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού, το βράδυ της Κυριακής, πώς κοιμηθήκατε;

Ήμουν πολύ κουρασμένη καθώς τα τελευταία δύο 24ωρα βρισκόμουν καθημερινά στη Βουλή τουλάχιστον 12 με 14 ώρες και χρειαζόμουν ύπνο. Παρόλα αυτά ήμουν σε υπερένταση και δεν κατάφερα να κοιμηθώ πολύ καλά.

Νιώθατε τύψεις απέναντι στον ελληνικό λαό;

Ένιωθα πολύ καλά ότι έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία το περασμένο καλοκαίρι, έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας και είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε μπροστά μαζί με την ελάφρυνση του χρέους.

Δηλαδή θεωρείτε δίκαιο ένας ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει 1.500 ευρώ τον μήνα να δίνει τα μισά στην Εφορία;

Δεν δίνει τα μισά. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνταν με 26% και τώρα φορολογούνται με 22%. Τα δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν τα γεγονότα πολύ διαστρεβλωμένα και δεν είναι αλήθεια όσα λένε. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δίκαιη κατανομή. Για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι μέχρι τα 1.300 ευρώ δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση. Έχουμε προστατέψει τους αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα, ενώ προσδοκούμε σε μια ανάπτυξη από την οποία θα μπορέσουν να επωφεληθούν όλοι. Δεν κάναμε οριζόντιες περικοπές και μοιράσαμε τα βάρη περισσότερο σε αυτούς που έχουν την άνεση να πληρώσουν, δηλαδή σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Αν ο Βαρουφάκης όπως είχατε πει είναι «η Βουγιουκλάκη της πολιτικής», η Ζωή Κωνσταντοπούλου ποια είναι;

Η Σαπφώ Νοταρά…

Διάβασε περισσότερα στο “Down Town” που κυκλοφορεί!

Read More

And More