Ελένη Μενεγάκη: Το δώρο που κάνει κάθε χρόνο στον εαυτό της και η ανανέωση για τη νέα σεζόν!

Η Ελένη Μενεγάκη είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν και να μας πει καλό μεσημέρι, την Δευτέρα στις 3 Οκτωβρίου. Η παρουσιάστρια του Alpha, με πολύ όρεξη και καλή διάθεση, θα βρίσκεται στους δέκτες μας με ένα ανανεωμένο τηλεοπτικό πλατό αλλά και με φρέσκα πρόσωπα στην ομάδα της.

Συγκεκριμένα τα νέα πρόσωπα που θα δούμε στην εκπομπή της, είναι η όμορφη Κωνσταντίνα Κομματά και ο Γιώργος Τσούλης που θ’ αναλάβει τη στήλη της μαγειρικής, ενώ παραμένουν στο πλευρό της από τα παλιά ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Γρηγόρης Γκουντάρας, η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Τάσος Τεργιάκης, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και ο Γιώργος Λιανός.

Ανάμεσα σε όλες τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που είχε η Ελένη Μενεγάκη λίφο πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής της, συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στην καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder. Όσο για το ποια είναι η μία δράση κατά του καρκίνου του μαστού που θα θέλατε περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν, μέσα από αυτή την καμπάνια; Η ίδια απαντά: “Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Θα ήθελα κάθε γυναίκα να κάνει κάθε χρόνο την ενδεδειγμένη προληπτική εξέταση μαστών με βάση την ηλικία της και να μην το αμελεί. Οι ρυθμοί της εποχής μας είναι τόσο έντονοι, που πολλές φορές ‘’ξεχνιόμαστε’’ ή το παραμελούμε. Γι’ αυτό αν κάθε χρόνο η ημέρα των γενεθλίων μας γίνει η ημέρα που είτε κάνουμε τον προληπτικό μας έλεγχο είτε κλείνουμε το ραντεβού μας με το γιατρό μας, μπορούμε να το πετύχουμε. Κάτι πολύ σημαντικό που μας ενημερώνει το Άλμα Ζωής είναι: Η ειδικότητα του γιατρού που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κάνουμε κλινική εξέταση στον μαστό μας είναι ο χειρουργός μαστού. Αφού κάνουμε τη μαστογραφία, πρέπει να του την πάμε για έλεγχο.”

Ποια είναι η δική της δράση όμως κατά του καρκίνου του μαστού; “Επιλέγω να κάνω την μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου και προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!”

Read More

And More