«Amorgo quintet»: Ένα καλοκαιρινό live στην καρδιά του χειμώνα!

To Αmorgo quintet είναι ένα σχήμα που εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί για μας έναν τόπο συνάντησης και δημιουργικής διαφυγής, έναν τόπο ελευθερίας και αυτοσχεδιασμού μέσα από μουσικές φόρμες που μας εμπνέουν. Με την ευρύτερη έννοια της world jazz, το σχήμα εξελίχτηκε σ’ ένα πεδίο πειραματισμών και δικών μας συνθέσεων πάντα χάρις την επιρροή της αφρικάνικης και λάτιν βραζιλιάνικης σκηνής.

Σάββατο 21 Γενάρη στην Afrikana, στις 22.00, σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε και πάλι το νέο χρόνο μ’ ένα καλοκαιρινό live στην καρδιά του χειμώνα!

Φένια Παπαδόδημα στη φωνή, στις λούπες και στο γκόνι, ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου τύμπανα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο και ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος στο φλάουτο.

“Αγάπη για την bossa nova και τη samba μέσα από το πρίσμα της jazz. Προσέγγιση πάντα αυτοσχεδιαστική και funky μέσα από την σύμπραξη πέντε χαρισματικών μουσικών που αποτελούν το σχήμα amorgo quintet…”

Ένα σχήμα που εκτός από προσωπικές συνθέσεις με φανερές τις επιρροές της αφρικάνικης μουσικής από το Μάλι, εξερευνά ένα ευρύ brasilian jazz ρεπερτόριο, δίνοντας κυρίαρχη θέση στους A. C. Jobim και B. Powell….

Έμπνευση μας έδωσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και συνθέτες αυτής της απέραντης και ιδιόμορφης jazz που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη Βραζιλία και στην Ευρώπη : Rosa Passos, Gal Costa. Gilberto Joao, Ary Barroso, Lucianna Souza, Joao Bosco, Bruno Martino, Vinicious de Moraes, Jayme Silva, και πολλοί πολλοί άλλοι…

Θρυλικά κομμάτια αυθεντικής bossa nova και samba, αρκετά απ’ αυτά διασκευασμένα με πρωτότυπο τρόπο, υποδηλώνοντας την αφρικάνικη προέλευση τους, κάποια απλώς «πειραγμένα», μαρτυρούν μία αυθεντική και συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μ’ αυτόν τον σαγηνευτικό και τόσο εσωτερικό ήχο.

Read More

And More