Εννιά διάσημοι Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους και δηλώνουν: “Είμαστε όλοι πρόσφυγες”

Εννέα διάσημοι Έλληνες ενώνουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες πρόσφυγες που διασχίζουν τη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και διαδηλώνουν για τις δυσκολίες που περνούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στοιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ειδομένη. Οι Έλληνες celebrities φωτογραφίζονται για το Down Town και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους, λέγοντας: “Είμαστε όλοι πρόσφυγες”.

Το περιοδικό DownTown ταξίδεψε στην Ειδομένη, έζησε 48 ώρες με τους πρόσφυγες και καταθέτει τις ιστορίες τους. Δύο ημέρες έζησε στον τόπο όπου έχει χαθεί η αξιοπρέπεια αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα…

“Είμαι 23 χρόνων. Είδα ρωσικό αεροσκάφος να ρίχνει βόμβα και να γκρεμίζονται 30 κτίρια μέσα σε δευτερόλεπτα. Αποφάσισα να φύγω όταν επιστρέφοντας μια μέρα από το πανεπιστήμιο είδα το σπίτι μου βομβαρδισμένο. Σπούδαζα πολιτικός μηχανικός και η γυναίκα μου δασκάλα. Ζούσαμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου και τώρα είμαστε εδώ με το τίποτα. Έχουμε βέβαια τους ανθρώπους που αγαπάμε, εσάς που μας βοηθάτε, αλλά θα σου πω κάτι: να ξέρεις ότι όταν τελειώσει ο πόλεμος το 99% των Σύρων θα επιστρέψει πίσω. Και θα χτίσουμε αυτή τη χώρα με τα ίδια μας τα χέρια, ξανά από την αρχή” λέει ο Moχάμεντ, σε εξαιρετικά αγγλικά και με φωνή που τρέμει και ο Ιούλιος (που όσο περνάει η ώρα καταλαβαίνω ότι αυτό που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλα, αν και μόλις 21 χρόνων, είναι Ιστορία), εξηγεί γιατί είναι αδύνατον να μείνει κάποιος αυτή τη στιγμή στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!

Read More

And More