“Επίθεση” του Σφακιανάκη στους πρόσφυγες: “Είναι ριψάσπιδες! Βιάζουν την πατρίδα μας!”

“Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που βιάζουν την πατρίδα μας. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι ριψάσπιδες!”, είπε ο Νότης Σφακιανάκης μιλώντας στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή “Τετ α τετ”. Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα. Την ώρα που δεκάδες παιδιά κινδυνεύουν και νεογέννητα μωρά μεγαλώνουν μέσα στη λάσπη, ο γνωστός τραγουδιστής ξεσπά κατά των προσφύγων!

“Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που βιάζουν την πατρίδα μας. Και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι –γιατί εγώ τους έζησα το καλοκαίρι στην Κω- έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα! Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες! Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ένας ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο”, ανέφερε και πρόσθεσε όταν ο παρουσιαστής του είπε πως ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι πολλά παιδιά: “Τα μωρά τι; Αφού η μάνα τους έχει ένα γεμάτο πορτοφόλι! Τι θα πει τα μωρά; Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω την γνώμη των άλλων η οποία είναι και λανθασμένη!”

Τέλος, από την κριτική του, δεν ξέφυγε για ακόμα μια φορά η Δέσποινα Βανδή… “Αυτό που έκανε η Δέσποινα Βανδή ήταν μεγάλο ατόπημα, γιατί αν οι πεποιθήσεις σου δεν γίνονται αντιληπτές και λογοκρίνονται από τον συνάδελφο σου… δεν αντελήφθη τι είπα η Δέσποινα Βανδή. Το ότι αποχώρησε έχει να κάνει με άλλα πράγματα, γιατί όταν -νομίζω εγώ- έχεις δοσοληψίες μεγάλου κεφαλαίου με το Δημόσιο, είναι εύκολο να σε πείσουν να αποχωρήσεις. Μπορεί οι γονείς της να ήταν μετανάστες, αλλά εγώ ήμουν ο ίδιος μετανάστης στη Γερμανία. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους μετανάστες διότι πάρα πολλοί άνθρωποι από την οικογένεια μου έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν μετανάστες που πήραν άδεια από την χώρα στην οποία πήγαιναν, όπως η μητέρα μου όπως και εγώ!”.

Read More

And More