Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.04.2016 | 12:35

Eurovision 2016: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας με το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος!

Eurovision 2016: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας με το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ανησυχία έχει προκαλέσει στους διοργανωτές της φετινής Eurovision, η πληροφορία πως Τζιχαντιστές ετοιμάζουν τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη, την πόλη που θα φιλοξενήσει σε δύο εβδομάδες τον διαγωνισμό. Μπορεί οι πληροφορίες να μην συνδέονται άμεσα με την διεξαγωγή της Eurovision, ωστόσο οι υπεύθυνοι έχοντας στο μυαλό τους και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλες, εκφράζουν την ανησυχία τους.

Πριν λίγες ώρες μάλιστα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των διοργανωτών με τους διευθυντές της Σουηδικής αστυνομίας ώστε να ληφθούν έκτακτα μέτρα, ανάμεσα στα οποία θα είναι και η δημιουργία ειδικής ομάδας περιφρούρησης του διαγωνισμού και ειδικά του σταδίου οπού θα πραγματοποιηθεί.

“Ήταν μια συνάντηση για την ειδική ομάδα που θα δημιουργηθεί πριν από την εκδήλωση στο Globe Arena (το στάδιο που θα διεξαχθεί η φετινή Eurovision). Προφανώς έχουμε μοιραστεί τις πληροφορίες που είναι σε θέση να μοιραστούν," ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Kjell Lindgren.

Την ίδια στιγμή και η EBU εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη των συγκεκριμένων πληροφοριών, αναφέροντας ότι είναι σε στενή συνεργασία οι παραγωγοί της Eurovision με την σουηδική αστυνομία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Παρακολουθούμε αυτές τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης με μεγάλο ενδιαφέρον και είμαστε σε στενή επαφή με τον τηλεοπτικό φορέα υποδοχής και τις αρμόδιες αρχές, ως συνήθως, μέχρι την εκδήλωση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές. Η ασφάλεια της εκδήλωσης είναι η κορυφαία προτεραιότητα όλων μας. Για προφανείς λόγους, δεν μπορούμε να πούμε σε λεπτομέρειες των ειδικών μέτρων ασφαλείας”.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10