Eurovision 2016: Μεγάλη ανατρόπη! Νικήτρια η Ουκρανία!

Ήταν το αουτσάϊντερ που τελικά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φύγει από τη Σουηδία με το τρόπαιο!!! Έδιωξε από το θρόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο το φαβορί της Eurovision, τον Ρώσο τραγουδιστή, και η Jamala κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό με το μήνυμα “Θέλω αγάπη”

Δες το τραγούδι “1944” που κέρδισε την Eurovision:

Η ανατροπή της ψηφοφορίας

Η πιο κρίσιμη στιγμή της Eurovision είναι φυσικά η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Διαφορετική ήταν η διαδικασία φέτος, καθώς η κάθε χωρά παρουσιάζει όχι τη συνολική βαθμολογία της αλλά μόνο τις ψήφους της κριτικής επιτροπής.

Η ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών τελείωσε, με νικήτρια την Αυστραλία η οποία συγκέντρωσε 320 βαθμούς. Ακολούθησε η Ουκρανία με 211, η Γαλλία με 148, η Μάλτα με 157 και η Ρωσία με 130.

Οι παρουσιαστρές των χωρών που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Από τα πιο περίεργες στιγμές, η εμφάνιση του παρουσιαστή της Ισλανδίας ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα μαζί με τον…σκύλο του!

Από τους παρουσιαστές που ξεχώρισαν στην ανακοίνωση της βαθμολογίας ήταν για ακόμα μία φορά αυτή της Αυστραλίας. Τα σχόλια δικά σας…

Η έκπληξη από την Ουκρανία! Η Verka Serducka ξανά στη Eurovision. Αυτή τη φορά παρουσίασε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής της Ουκρανίας.

Η ψηφοφορία τελείωσε, η αγωνία μεγάλη και οι Minus One ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media από τα backstage του Green Room.

Hello from the Green Room! So… dare we ask if you liked our performance tonight?

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Minus One (@minusoneband) στις


Η εμφάνιση του Justin Timberlake ξεσήκωσε το κοινό

Ξεσήκωσε το κοινό ο Justin Timberlake. O τραγουδιστής ανέβηκε στη σκηνή και για 5 λέπτα έδωσε ένα απίστευτο μουσικό show τραγουδώντας και παλιές του επιτυχίες.

Οι εμφανίσεις των 26 χωρών

Το διαγωνιστικό κομμάτι τελείωσε με την τραγουδίστρια της Αρμενίας και ξεκινάει η ψηφοφορία του κοινού. Ο pop star πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision, έβαλε ακόμα μία φωτογραφία στα social media σχολιάζοντας ότι είναι μεγάλη του τιμή που θα μοιραστεί τη σκηνή της Eurovision με τόσα μουσικά ταλέντα.


Με μικρές αλλαγές στην εμφάνιση του και την σκηνική του παρουσία ο Sergey Lazaref, ο τραγουδιστής από τη Ρωσία, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ό,τι είναι το φαβορί της Eurovision, και δεν πρόκειται να χάσει το τρόπαιο με τίποτα. Για να δούμε, θα τα καταφέρει άραγε;

Δες εδώ την εμφάνιση του:


Εντυπωσίασαν πάνω στη σκηνή οι Minus One, το συγκρότημα που εκπροσωπεί φέτος την Κύπρο. Χωρίς το άγχος του ημιτελικού, τα μέλη του συγκροτήματος ξεσήκωσαν με το ροκ τραγούδι τους τους φαν της Eurovision.

Δες εδώ όλη την εμφάνιση τους στον τελικό της Eurovision.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Γάλλο τραγουδιστή, ο οποίος θεωρείται ένα από τα φαβορί της Eurovision για την 2η θέση όμως!

Για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις έκλεψε ο τραγουδιστής της Ουγγαρίας, όχι τόσο για το τραγούδι του αλλά για την ομολογουμένως όμορφη εμφάνιση του κερδίζοντας πολλά σχόλια και από τους Έλληνες χρήστες των social media.

Η έναρξη της βραδιάς

Στις 22:00 ξεκίνησε στη Σουηδία ο μεγάλος τελικός του 61ου διαγωνισμού της Eurovision. Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό show το οποίο ξεπέρασε δύο δισσεκατομμύρια τηλεθεατές, καθώς μεταδόθηκε ζωντανά στην Κίνα αλλά και στην Αμερική.

Η τελέτη έναρξης, απλή και λιτή που θύμισε λίγο έναρξη ριάλιτι talent show. Οι 26 διαγωνιζόμενοι παρουσιάστηκαν ο καθένας ξεχωριστά και έκαναν πασαρέλα στο stage της Eurovision. Αμέσως μετά καλησπέρασαν την Ευρώπη οι δύο παρουσιαστές, Mans Zelmelow και Petre Mede, και ο διαγωνισμός ξεκίνησε.

“Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό” έγραψε στα social media ο παρουσιαστής της βραδιάς, Mans Zelmerlow και ανέβασε μια φωτογράφια όπου κουμπώνει το τελευταίο κουμπί από το σακάκι του και ετοιμάζεται να βγει στην σκηνή να καλησπερίσει όλη την Ευρώπη!

Μπορεί η Ελλάδα με τους Argo να μην τα κατάφερε να περάσει στον τελικό, ωστόσο το ενδιαφέρον των Ελλήνων στράφηκε για τη συμμετοχή της Κύπρου, όπου το συγκρότημα Minus One έδωσε τον καλύτερό του εαυτό!

Read More

And More