Eurovision 2016: Σήμερα διαγωνίζονται οι Argo στον Α’ Ημιτελικό – Σε χαμηλή θέση η Ελλάδα στα προγνωστικά

Στις 22:00 ώρα Ελλάδος ανοίγει η αυλαία για τον 61ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, με την Ελλάδα να διεκδικεί το εισιτήριο για τον τελικό. Οι Argo και το Utopian Land θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Θα μπορέσει η ποντιακή λύρα και το χορευτικό των Argo να κερδίσει τις εντυπώσεις;

Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρόβα του Α’ Ημιτελικού, κατά την οποία ψήφισαν και οι κριτικές επιτροπές των χωρών. Την ελληνική επιτροπή απαρτίζουν οι: Μαρίζα Φακλή (πρόεδρος επιτροπής), Χριστιάνα Σταματέλου, Γεώργιος Σεγρεδάκης (σχεδιαστής μόδας και διευθυντής σκηνικής παρουσίας), Αδάμ Τσαρούχης (τραγουδιστής), Λάμπρος Κωνσταντάρας (ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος).

Δες το video με την εμφάνισή της:

Το συγκρότημα «Argo» όπου εκπροσωπεί την χώρα μας, αν και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τον ήχο, άφησε θετικές εντυπώσεις. Το άγχος ωστόσο υπάρχει καθώς σήμερα το βράδυ θα πρέπει να εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν την ψήφο την ώρα που όλη η Ευρώπη θα παρακολουθεί ο τραγούδι με τις ποντιακές μελωδίες «Utopian Land».

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 2η θέση, ενώ στον Α’ Ημιτελικό συμμετέχει και η Κύπρος. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου θα είναι οι σχολιαστές για τους Έλληνες τηλεθεατές για 4η συνεχόμενη χρονιά. Ο ηθοποιός μάλιστα για ακόμα μία φορά δηλώνει ενθουσιασμένος με τον θεσμό της Eurovision, και στα social media ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες από το ταξίδι του στη Σουηδία.


Οι Argo στο Green Room κατά την διάρκεια της πρόβας τζενεράλε.

Τι λένε τα προγνωστικά

Για την Ελλάδα πάντως τα νέα δεν είναι ευχάριστα… Οι εταιρείες στοιχημάτων αλλά και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται με θέμα την Eurovision, κατατάσσουν την χώρα μας στην 34η θέση, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρει να προκριθεί από τον Α’ Ημιτελικό. H Κύπρος βρίσκεται πιο ψηλά από εμάς, στην 21η θέση.

Στις 18 χώρες που διεκδικούν πρόκριση για τον Α’ Ημιτελικό, οι Argo φτάνουν στην 14η, με αυτές που να θεωρούνται βέβαιο πως θα συνεχίσουν, να είναι οι: Ρωσία, Αρμενία, Μάλτα, Τσεχία, Ολλανδία, Κύπρος, Ουγγαρία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν και Κροατία.

Ποια χώρα όμως φιγουράρει στην πρώτη θέση; Αυτή είναι η Ρωσία, με τον Sergey Lazarev να φεύγει από τη Σουηδία με το τρόπαιο της Eurovision. Το τραγούδι το έχει γράψει ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τη σκηνική του παρουσία έχει επιμεληθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Δες εδώ πώς θα είναι η εμφάνιση του Ρώσου καλλιτέχνη:



Τι θα δούμε την βραδιά του ημιτελικού

Η έναρξη της φετινής Eurovision, θα γίνει από τον περσινό νικητή Måns Zelmerlöw, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι με το οποίο κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό. Αυτή τη φορά όμως θα συνοδεύεται από παιδική χορωδία, καθώς ο μικρός του ψηφιακός φίλος ο οποίος τον συνόδευε επί σκηνής πέρσι, παίρνει σάρκα και οστά και φέρνει και τους φίλους του στη Eurovision.

Ο νικητής της Eurovision 2015 θα είναι και ο οικοδεσπότης και των δύο ημιτελικών αλλά και του τελικού.

Δες εδώ τι θα γίνει στην έναρξη της φετινής Eurovision:



Read More

And More