George Clooney: Επιστρέφει στην τηλεόραση!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) θα πρωταγωνιστήσει και θα σκηνοθετήσει τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο «Catch-22», το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αντιπολεμικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, σύμφωνα με το Variety. Η σειρά έξι επεισοδίων της Paramount TV και της Anonymous Content είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Αμερικανού συγγραφέα, Τζόζεφ Χέλερ, που διαδραματίζεται στην Ιταλία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρωταγωνιστής είναι ο σμηνίτης Τζον Γιοσάριαν, πιλότος βομβαρδιστικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο πτήσεων, το οποίο όμως αλλάζει κάθε φορά με αποφάσεις της ηγεσίας. Είναι επίσης εξοργισμένος εξαιτίας του γραφειοκρατικού κανόνα γνωστού ως Catch-22 που ορίζει ότι όποιος θέλει να βγει από τις μάχιμες αποστολές, δεν είναι πραγματικά τρελός.
Ο Catch-22 είναι παγίδα, καθορίζει ότι η ανησυχία κάποιου για την προσωπική του ασφάλεια μπροστά σε πραγματικούς και άμεσους κινδύνους είναι λειτουργία ενός λογικού νου. Ένας άνθρωπος θεωρείται τρελός εάν συνεχίζει πρόθυμα να πετάει σε επικίνδυνες αποστολές μάχης, αλλά το αίτημα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του είναι απόδειξη λογικής και συνεπώς τον καθιστά μη επιλέξιμο για να απαλλαγεί από τα καθήκοντα.
Ο George Clooney θα υποδυθεί τον συνταγματάρχη Κάθκαρτ. Ο ρόλος του θα είναι ο πρώτος τηλεοπτικός από τότε που αποχώρησε από τη δραματική σειρά «E.R.» (Στην Εντατική) στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Για τον ρόλο του είχε προταθεί για δύο βραβεία Emmy και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Από τότε έγινε ένας από τους πιο δημοφιλής πρωταγωνιστές του κινηματογράφου της γενιάς του. Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Catch 22» θα αρχίσουν το 2018.
Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Read More

And More