Γιάννης Βαρδής: «Μια μέρα είπα στη Νατάσα “σήμερα θα κάνουμε παιδί” και όντως εκείνη την ημέρα έγινε η σύλληψη»

Ήταν καλοκαίρι του 2014 όταν ο Γιάννης Βαρδής πρωτογνώρισε τη Νατάσσα Σκαφιδά. Ο τραγουδιστής είχε ένα προγραμματισμένο live στη Λήμνο και πήγε μια μέρα νωρίτερα, για να έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις ομορφιές του νησιού. «Ο άνθρωπος που διοργάνωσε εκεί την εμφάνιση που έκανα με τον Γιώργο Λιανό είναι πολύ καλός μου φίλος. Το πρώτο βράδυ που έφτασα στο νησί μου είπε να πάμε για ένα ποτό και στην παρέα ήταν και η Νατάσσα. Είπαμε απλά ένα ‘’γεια’’. Την επόμενη το βράδυ ήρθε στην συναυλία και επειδή είχα κανονίσει να μείνω για λίγες μέρες στο νησί, την έβλεπα κάθε μέρα στην παραλία. Η επικοινωνία μας ξεκίνησε εκεί, αλλά κράτησε και στην Αθήνα».

Η γνωριμία τους δεν ήταν ένας επιπόλαιος καλοκαιρινός έρωτας, αλλά κάτι που χτίστηκε με αργά και σταθερά βήματα. «Μου έκανε από την αρχή κλικ. Η αλήθεια είναι πως αυτό το κλίκ συνέβαινε σπάνια στην ζωή μου. Εξάλλου, ήμουν σχεδόν 38 χρονών, σε μια ηλικία που οι άντρες δεν παραμυθιαζόμαστε εύκολα. Ποτέ δεν είπα μέσα μου πως πρέπει να κάνω οικογένεια. Παρότι είμαι λογικός άνθρωπος, στην ζωή μου δεν έχω πολλά ‘’πρέπει’’, αλλά λειτουργώ με τα θέλω μου. Και ήθελα να κάνω οικογένεια», περιγράφει ο ίδιος στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα.​

Εδώ και χρόνια, η Παρασκευή και 13 θεωρείται μια γρουσούζικη μέρα. Μάλιστα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όταν το ημερολόγιο δείχνει την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι προληπτικοί προσέχουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, μήπως τους συμβεί κάτι δυσάρεστο. Για τον Γιάννη Βαρδή, η Παρασκευή και 13 του περασμένου Μαΐου ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες και τυχερές μέρες της ζωής του, καθώς γεννήθηκε το πρώτο του παιδί, η Κατερίνα. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από την γέννηση της μικρής και η ζωή του έχει φωτιστεί, ενώ εκείνη η πρωτομαγιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του. Το ζεύγος Βαρδή είχε φτάσει από το βράδυ της προηγούμενης στο μαιευτήριο, καθώς είχε κλειστεί προγραμματισμένο ραντεβού για τον τοκετό. Ωστόσο, η μικρή Κατερίνα είχε άλλα σχέδια.

Οι στιγμές στην αίθουσα τοκετού

Μολονότι ο μαιευτήρας πίστευε πως η Νατάσσα Σκαφιδά θα γεννούσε το ίδιο βράδυ, το μωράκι τους γεννήθηκε στις 11 το πρωί της επόμενης μέρας. «Η Νατάσσα έκανε καισαρική. Ήμουν δίπλα στην γυναίκα μου, την στήριξα, της κρατούσα το χέρι και μιλούσαμε συνέχεια. Είχε άγχος και έκλαιγε. Ήταν στην τσίτα, διότι φοβόταν μήπως πονέσει. Τελικά όλα πήγαν καλά. Ήμουν ο πρώτος που αντίκρισε το μωρό μας. Αφού η μαία έκοψε τον ομφάλιο λώρο, το έπλυνε και το έφερε κατευθείαν στην αγκαλιά της. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, ποτέ δεν θα την ξεχάσω. Το παιδί έχει γαληνέψει πολύ την ζωή μου», περιγράφει ο Γιάννης στο People. Ωστόσο, ο ερχομός του μωρού δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. «Η Νατάσσα ήθελε παιδί αρκετό καιρό πριν. Της έλεγα πως ακόμα δεν είναι η ώρα, διότι είχε φύγει από την ζωή ο πατέρας μου και ήθελα να ηρεμήσω και να ωριμάσει μέσα μου η σκέψη πως θέλω παιδί. Ο ερχομός της μικρής ήταν απόλυτα συνειδητός. Θυμάμαι πως μια μέρα της είπα ‘’σήμερα θα κάνουμε παιδί’’ και όντως εκείνη την ημέρα έγινε η σύλληψη. Χωρίς να μπορώ να σου δώσω κάποια λογική εξήγηση, ήξερα πως εκείνη την ημέρα θα γινόταν. Το πίστευα», αποκαλύπτει.

Η ζωή με το μωρό

Αν και σχετικά «αρχάριος» μπαμπάς, τα πάει περίφημα στον νέο του ρόλο. «Αλλάζω πάνες, αποστειρώνω τα μπιμπερό και γενικά προσπαθώ να κάνω τα πάντα. Είμαι δίπλα στη Νατάσσα σε όλα. Μου λέει συνεχώς ‘’ευχαριστώ’’, αλλά της εξηγώ πως δεν υπάρχει λόγος διότι το κάνω με όλη μου την καρδιά. Είναι ένα ένστικτο που βγαίνει στους περισσότερους όταν γίνονται γονείς. Βέβαια, έχω ένα μικρό θέμα με τις πάνες και τις μυρωδιές, αλλά το αντιμετωπίζω!», λέει γελώντας. Η πιο σημαντική συμβουλή που του έχουν δώσει φίλοι του που είναι «ψημένοι» μπαμπάδες είναι να μην αγχώνεται, να ακολουθεί το ένστικτό του και να μην μπαίνει στο internet να λύνει τις απορίες του για το μωρό. «Το παιδί το μαθαίνεις από τον τρόπο που λειτουργεί. Για παράδειγμα, όταν για μια μέρα έκλαιγε ασταμάτητα, την πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας είπαν πως έχει ξεκινήσει μια διαδικασία παλινδρόμησης στομάχου. Αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό διότι, όπως μας τόνισε ο παιδίατρος, συμβαίνει σε πολλά μωρά». Παρότι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως ένα ζευγάρι απομακρύνεται μόλις αποκτήσει παιδί, ο ερχομός του μωρού λειτούργησε θετικά στην σχέση του Γιάννη και της Νατάσσας. Μια σχέση που μετρά τέσσερα χρόνια και ξεκίνησε ένα καλοκαίρι στην Λήμνο…

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More