Γιώργος Κιμούλης: Ο αδερφός του είναι γνωστός σκηνοθέτης και του μοιάζει πολύ

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε ο Κώστας Κιμούλης το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Ο Πατέρας του Άμλετ”. Ο γνωστός σκηνοθέτης στήριξε τους συντελεστές του μονολόγου που ανεβαίνει αυστηρά για 20 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Θησείον.

Η σχέση του με τον αδερφό του, Γιώργο

Εκτός από τον όνομά του, την σχέση του με τον γνωστό ηθοποιό προδίδει και η ομοιότητά τους. Ο Κώστας είναι αδερφός του Γιώργου Κιμούλη καιμάλιστα είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Δεν είναι μόνο οι επαγγελματικοί τους δρόμοι που συγκλίνουν. Τα δύο αδέρφια στηρίζουν πάντα ο ένας τον άλλο και αρκετές φορές έχουμε δει να είναι μαζί σε πρεμιέρες και επαγγελματικά βήματα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Πατέρας του Άμλετ είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με τον θάνατο, με αυτά που έγιναν, ο απολογισμός μιας ζωής. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς.

Ποιος είναι ο Κώστας Κιμούλης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Σπούδασε στην Ιδιωτική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1984 με Δίπλωμα Ανωτέρας Σχολής ως Εικονολήπτης – Φωτογράφος.

Μετά τη θητεία του στο Ναυτικό, το 1987 φεύγει στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του. Το 1990 αποφοίτησε από το Columbia College Chicago με δύο πτυχία, ένα Bachelor of Arts με ειδικότητα στον κινηματογράφο και ένα 2ο Bachelor of Arts στην τηλεόραση.

Τον Σεπτέμβριο του 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα και ύστερα από μερικούς μήνες σκηνοθετεί το πρώτο του σήριαλ στη τηλεόραση ως τηλεσκηνοθέτης στην ΕΤ1, “Το Παράξενο Σπίτι”, θρίλερ, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε steadycam σε ελληνική σειρά. Από τότε έχει σκηνοθετήσει 18 τηλεοπτικές σειρές, κυρίως κωμικές, τηλεπαιχνίδια, δημοσιογραφικές και εορταστικά σώου και έχει συνεργαστεί με όλα τα κανάλια που περιέχουν μυθοπλασία. Μερικά απο τα σήριαλ είναι: Οι Μεν και οι Δεν (ΑΝΤ1), Ασυνήθεις Ύποπτοι (MEGA), Θα σε δω στο πλοίο (ALPHA), H Nταντά (MEGA), Ο κακός Βεζίρης (MEGA) Τρελή οικογένεια (STAR) κ.α.

Τον Μάρτιο του 1992 δημιούργησε το δικό του γραφείο παραγωγής. Το 2000 άρχισε να σκηνοθετεί και στο θέατρο.

Έχει παντρευτεί μία φορά και ύστερα από 16 χρόνια γάμου χώρισε, αποκτώντας δύο παιδιά: την κόρη του, Λυδία και τον γιo του, Ορέστη.

Read More

And More