Γιώργος Κοτανίδης: “Αποχαιρετά” το ρόλο – σταθμό της καριέρας του!

“QED” ή “Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν”. Με αυτό το έργο ο Γιώργος Κοτανίδης ανεβάζει μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων δέκα χρόνων και “αποχαιρετά” το ρόλο-σταθμό της καριέρας του
Μία από τις πιο συζητημένες θεατρικές στιγμές της τελευταίας δεκαετίας, η “αναμέτρηση” του Γιώργου Κοτανίδη με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν, στο έργο του Peter Parnell «Q.E.D» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» ζωντανεύει ξανά, στη σκηνή του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο Γιώργος Κοτανίδης χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς, ως ο καλύτερος και πιο σύνθετος της καριέρας του. Ο Ρίτσαρντ Φάυνμαν, βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 1965 για τη δουλειά του πάνω στην κβαντική ηλεκτροδυναμική | Quantum Electro-Dynamics (από τα αρχικά της οποίας προκύπτει ο τίτλος του έργου “QED”), ήταν μια πολυσχιδής, μαγευτική προσωπικότητα που άγγιξε πολλούς τομείς της επιστημονικής δημιουργίας, της τέχνης και της κοινωνίας. Ένας άνθρωπος που στάθηκε γενναίος απέναντι στη ζωή, στην επιστήμη, την τέχνη και τις γυναίκες. Γενναίος απέναντι στην εξουσία και απέναντι στον θάνατο.
Να θυμίσουμε ότι το 2015 κλείνει ένας αιώνας από την δημοσίευση της θεωρίας της σχετικότητας από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η παράσταση που ανεβαίνει με την αρωγή της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών», θα αποτελέσει μία ξεχωριστή γιορτή της Φυσικής με τους διασημότερους Έλληνες Φυσικούς να συνομιλούν πριν και μετά την παράσταση με το κοινό.

Read More

And More