Γιώργος Λιάγκας: Με την Σάσα Σταμάτη στο θέατρο! [pics]

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι οι δυο αγαπημένοι του Έλληνες ηθοποιοί και δυο πολλοί καλοί του φίλοι και δεν θα μπορούσε να λείπει από την επίσημη πρεμιέρα τους. Ο λόγος για τον Γιώργο Λιάγκα, που ανανεωμένος και χαμογελαστός μετά το χωρισμό, βρέθηκε στο θέατρο Μουσούρη με την Σάσα Σταμάτη.

Οι δυο πρώην συνεργάτες του Πρωινού Ant1 διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις και συχνά θα δούμε την δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη σε κοινή παρέα με τον Γιώργο Λιάγκα. Αυτήν τη φορά, η συνάντηση έγινε σε μεγάλη θεατρική πρεμιέρα, όπου βρέθηκαν και ο Αντώνης Ρέμος με την Υβόννη Μπόσνιακ.

Το έργο που παρακολούθησαν ήταν ο “Αμερικάνικος Βούβαλος” που μιλάει για τα ήθη των επιχειρησιακών συναλλαγών στην Αμερική. Πρόκειται για ένα εύστοχο κοινωνικό σχόλιο με πικρό χιούμορ, ένα συγκρουσιακό δράμα που αναδεικνύει τις επιθυμίες, τα αδιέξοδα αλλά και το χιούμορ των τριών ηρώων του. Το έργο ενώνει στη σκηνή τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη και Ορφέα Αυγουστίδη, σε μια εκρηκτική συνύπαρξη αντάξια των προκλήσεων του, μια ακροβασία σε τεντωμένο σκοινί, αντιπαρερχόμενοι με ευθυμία τις βαθιές αντιφάσεις τους.

Γραμμένο το 1975, στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε στο ιστορικό θέατρο «Εμπρός», το 1992, σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή, με τους Δημήτρη Καταλειφό, Γιώργο Κέντρο και Δημήτρη Τάρλοου. Στο φετινό ανέβασμα η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως επίσης η μετάφραση και η απόδοση του έργου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, ndp

Read More

And More