Γιώργος Τσαλίκης: Παρακολούθησε την αλλαγή φρουράς στο Βατικανό! [vid]

Διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις έκανε ο Γιώργος Τσαλίκης και επισκέφτηκε έναν από τους αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς… την αιώνια πόλη! Ο γνωστός τραγουδιστής μαζί με την οικογένειά του έφυγε για Ρώμη και δεν έχει σταματήσει τις βόλτες στα γραφικά δρομάκια.

Και φυσικά δεν παρέλειψε να κάνει και μια στάση στον επιβλητικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Αυτό όμως που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η διαδικασία της αλλαγής φρουράς.

“Από κοντά θυμίζουν καρναβάλι της Πάτρας … Όμως δεν είναι έτσι … Ονομάζεται Ελβετική Φρουρά και ιδρύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1506, όταν ο πάπας Ιούλιος Β’ προσέλαβε 150 Ελβετούς μισθοφόρους, oι οποίοι ήταν περιζήτητοι εκείνη την εποχή για τις σπουδαίες πολεμικές υπηρεσίες που προσέφεραν. Έκτοτε αυτή η φρουρά έχει υπηρετήσει 43 Ποντίφικες.

Ο μικροσκοπικός αυτός στρατός -για την ακρίβεια ο μικρότερος του κόσμου- αριθμεί σήμερα 114 μέλη και περιλαμβάνει 110 στρατιώτες και τέσσερις αξιωματικούς.

Σήμερα το Βατικανό φρουρείται από άνδρες των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι Ελβετοί φρουροί είναι επιφορτισμένοι με την φρούρηση της παπικής κατοικίας και της συνοδείας του πάπα στα ταξίδια του.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φυσικά καθολικοί στο θρήσκευμα, ελβετικής υπηκοότητας, απόφοιτοι Λυκείου και με ολοκληρωμένη τη βασική τους εκπαίδευση στον Ελβετικό Στρατό. Πρέπει επίσης να έχουν ελάχιστο ύψος 1,74 και να είναι ηλικίας 19-30 ετών.

Γυναίκες δεν γίνονται δεκτές. Η εκπαίδευση τους επικεντρώνεται σε τακτικές προστασίας υψηλών προσώπων, πολεμικές τέχνες και χρήση όλων των τύπων ελαφρών όπλων.

Οι διάσημες μεσαιωνικού τύπου στολές τους, χρώματος γαλάζιου, πορτοκαλί, κόκκινου και χρυσού, είναι δημιούργημα του Ζιλ Ρεπόν, αρχηγού της φρουράς το 1914, ο οποίος τις εμπνεύστηκε από τα ζωηρά χρώματα των έργων του Ραφαήλ, αν και οι κάτοικοι της Ρώμης ισχυρίζονται σθεναρά ότι δημιουργός αυτών των κομψοτεχνημάτων δεν είναι άλλος από τον Μιχαήλ Άγγελο. Οι στολές αυτές χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια εορτών, παρελάσεων και τιμητικής φρούρησης”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Δες το video:

Από κοντά θυμίζουν καρναβάλι της Πάτρας … Όμως δεν είναι έτσι … Ονομάζεται Ελβετική Φρουρά και ιδρύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1506, όταν ο πάπας Ιούλιος Β’ προσέλαβε 150 Ελβετούς μισθοφόρους, oι οποίοι ήταν περιζήτητοι εκείνη την εποχή για τις σπουδαίες πολεμικές υπηρεσίες που προσέφεραν. Έκτοτε αυτή η φρουρά έχει υπηρετήσει 43 Ποντίφικες. Ο μικροσκοπικός αυτός στρατός -για την ακρίβεια ο μικρότερος του κόσμου- αριθμεί σήμερα 114 μέλη και περιλαμβάνει 110 στρατιώτες και τέσσερις αξιωματικούς. Σήμερα το Βατικανό φρουρείται από άνδρες των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι Ελβετοί φρουροί είναι επιφορτισμένοι με την φρούρηση της παπικής κατοικίας και της συνοδείας του πάπα στα ταξίδια του. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φυσικά καθολικοί στο θρήσκευμα, ελβετικής υπηκοότητας, απόφοιτοι Λυκείου και με ολοκληρωμένη τη βασική τους εκπαίδευση στον Ελβετικό Στρατό. Πρέπει επίσης να έχουν ελάχιστο ύψος 1,74 και να είναι ηλικίας 19-30 ετών. Γυναίκες δεν γίνονται δεκτές. Η εκπαίδευση τους επικεντρώνεται σε τακτικές προστασίας υψηλών προσώπων, πολεμικές τέχνες και χρήση όλων των τύπων ελαφρών όπλων. Οι διάσημες μεσαιωνικού τύπου στολές τους, χρώματος γαλάζιου, πορτοκαλί, κόκκινου και χρυσού, είναι δημιούργημα του Ζιλ Ρεπόν, αρχηγού της φρουράς το 1914, ο οποίος τις εμπνεύστηκε από τα ζωηρά χρώματα των έργων του Ραφαήλ, αν και οι κάτοικοι της Ρώμης ισχυρίζονται σθεναρά ότι δημιουργός αυτών των κομψοτεχνημάτων δεν είναι άλλος από τον Μιχαήλ Άγγελο. Οι στολές αυτές χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια εορτών, παρελάσεων και τιμητικής φρούρησης.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tsalikis (@tsalikisgiorgos) στις

Read More

And More