Γνωστός πρωταγωνιστής δηλώνει: «Οι Έλληνες είμαστε κάφροι και κομπλεξικοί»

Την φετινή σεζόν ο Μέμος Μπεγνής το παίζει σε διπλό ταμπλό. Πρώτον έρχεται να φέρει ανατροπές στην σειρά «9 Μήνες» του Star, αφού εντάσσεται στο cast του σήριαλ που αγαπούν οι τηλεθεατές, και παράλληλα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Μόλις χώρισα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου που θα ανέβει στο «Θέατρο Κιβωτός». Αν σε κάποιους θυμίζει κάτι ο τίτλος, πρόκειται για την κωμωδία που ανέβηκε κάποιες σεζόν πριν στην Αθήνα με τεράστια επιτυχία και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο σινεμά με πρωταγωνίστρια την Ζέτα Μακρυπούλια.

Ο γνωστός ηθοποιός επίσης δεν κάνει δημόσιες σχέσεις και δεν μασάει τα λόγια του και εξηγεί λίγο παρακάτω γιατί τελικά αυτό του έχει βγει σε καλό. Το σχολείο στο Ωραιόκαστρο, οι ηθοποιοί που διαφημίζουν τράπεζες, οι άδειες των καναλιών και ο λόγος που φέτος η Κύπρος έγινε το δεύτερο σπίτι του. Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο μιλώντας στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και την εφημερίδα “Αγορά”.

Όσοι ξέρουν από θέατρο λένε ότι το μιούζικαλ είναι ένα είδος που σου ταιριάζει γάντι. Το απολαμβάνεις τόσο όσο φαίνεται;

Ναι, γιατί είναι ένα είδος που το εκτιμώ ιδιαίτερα και χαίρομαι που πια στην Ελλάδα γίνονται τέτοιες δουλειές. Από τα 5 μου ασχολούμαι με την μουσική, έχω τελειώσει πιανίστας και μετά ασχολήθηκα με την υποκριτική. Ο συνδυασμός και των δύο είναι το μεγάλο μου πάθος. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ξενόφερτο είδος που ο Έλληνας δεν το γνωρίζει, ωστόσο το κοινό λόγω των καλών παραγωγών το έχει αγαπήσει. Επίσης, λόγω των μεγάλων δυσκολιών που τα τελευταία χρόνια ζούμε στην χώρα μας ο κόσμος έχει την ανάγκη να περάσει δύο ώρες γεμάτες χρώματα, μουσικές και χορό.

Τον φετινό χειμώνα θα είναι ακόμη περισσότεροι οι τραγουδιστές που θα ανέβουν στο θεατρικό σανίδι. Εσένα σε βρίσκει σύμφωνο αυτό;

Ναι φυσικά. Το βρίσκω πολύ κομπλεξικό να συζητιέται όλο αυτό το πράγμα και τα λένε άνθρωποι που είναι άσχετοι. Στο εξωτερικό επιβάλλεται ο ηθοποιός να ξέρει να τραγουδάει και να χορεύει και εννοείται ότι ο τραγουδιστής μπορεί να παίξει στο θέατρο και ο ηθοποιός να παίξει στο θέατρο. Το θεατρικό σανίδι είναι εκεί για να δοκιμάζονται οι άνθρωποι, αν δεν τους αντέξει θα τους φτύσει. Κι αυτό το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Είσαι ένας από τους πολλούς ηθοποιούς που δουλεύουν στην Κύπρο. Έχει γίνει πια το οικονομικό σας καταφύγιο;

Όταν το «ψωμί» μας είναι στην Κύπρο γιατί να μην πηγαίνουμε; Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες παραγωγές πια γίνονται στην Κύπρο και φέτος συγκεκριμένα θα γίνουν περισσότερα από 25 σήριαλ εκεί. Εννοείται ότι θα ήθελα να δουλεύω δίπλα στο σπίτι μου, αλλά είναι αλήθεια πως και στην Κύπρο γίνονται αξιοπρεπείς δουλειές.

Σε αγχώνει ως άνθρωπο που δουλεύει στα κανάλια το θέμα των αδειών;

Τελικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα κανάλια, γιατί βλέπουμε ότι μετά την δημοπρασία των αδειών υπήρχαν κάποια φιάσκα. Ακόμη είμαστε σε ανακατατάξεις κι εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα γίνει αυτό που συμβαίνει πάντα: γίνεται ένας ντόρος για ένα ζήτημα, αλλά μετά αυτό ξεχνιέται και τα πράγματα συνεχίζουν να είναι όπως στο παρελθόν. Πιστεύω ότι στο τέλος τα κανάλια θα τα βρουν μεταξύ τους, είμαι αισιόδοξος.

Θα έκανες ποτέ διαφήμιση για τράπεζα ή για δημόσιο οργανισμό;

Εννοείται πως θα διαφήμιζα για τα λεφτά μια τράπεζα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στην Ελλάδα κράζουν έναν άνθρωπο ο οποίος κάνει μια δουλειά για να βγάλει τα προς το ζην του. Δεν εκδίδεται σε πορνεία, την δουλειά του κάνει ο ηθοποιός κι ανέκαθεν οι ηθοποιοί έκαναν διαφημίσεις. Δεν υπάρχουν μήπως ξένοι ηθοποιοί που κάνουν διαφημίσεις στην τηλεόραση;

Πιστεύεις πως σου έχει κοστίσει καλλιτεχνικά το θάρρος της γνώμης σου; Έχεις κάνει κάποιες ανατρεπτικές δηλώσεις για κάποια θέματα που δεν τις ακούμε συχνά στην ελληνική showbiz.

20 χρόνια στο χώρο δεν έχω παρακαλέσει ποτέ για δουλειά, ούτε έχω πάρει τηλέφωνο κάποιον για να συνεργαστώ μαζί του. Το ότι μιλάω ελεύθερα δείχνει έναν αληθινό εαυτό κι αυτό φαίνεται να εκτιμάται από τους περισσότερους. Ίσα-ίσα που ξέρουν όσοι με προσεγγίζουν για δουλειά ότι δεν μασάω τα λόγια μου και θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι τους.

Πιστεύεις ότι σήμερα είμαστε ένας λαός προοδευτικός ή συντηρητικός;

Αγαπώ την Ελλάδα, όχι όμως και την ελληνική νοοτροπία. Δεν μπορώ να ακούω άλλο κάποιους να λένε πως εμείς είμαστε οι καλύτεροι κι εμείς έχουμε δώσει τα φώτα μας σε όλη την ανθρωπότητα. Δεν αντέχω την καφρίλα, την αγένεια και τον εγωκεντρισμό αυτής της χώρας. Θα ήθελα οι Έλληνες να είναι πιο ευγενικοί και να σέβονται τα «θέλω» και τις «επιθυμίες» των άλλων. Έχουμε το ελάττωμα συνέχεια να κρίνουμε και να κουτσομπολεύουμε τον διπλανό και δεν κοιτάμε την δικιά μας καμπούρα. Οι Έλληνες είμαστε κάφροι και κομπλεξικοί.

Το πρόσφατο περιστατικό στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης πως το μεταφράζετε;

Είναι απίστευτος ρατσισμός όλο αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια χώρα που ισχυρίζεται πως έχει δώσει τις Τέχνες και τα μαθηματικά σε όλο τον κόσμο να φέρεται τόσο ρατσιστικά. Αυτός ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προφανώς και είναι για πολύ ξύλο. Είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να τα μεγαλώνουμε με μία μόνο αρχή. Το ότι η ράτσα μας είναι μία. Η ανθρώπινη. Τελεία.

Read More

And More