H Βανέσα Ρεντγκρέιβ στην Ελλάδα, για το ντοκιμαντέρ της «Sea Sorrow»!

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ με μεγάλο χορηγό την Cosmote Tv, δεν περιλαμβάνει μόνο ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, αλλά και μία σειρά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις!

Στη διάρκεια του δεκαημέρου της φετινής διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συνεντεύξεις τύπου, masterclass με εκλεκτούς προσκεκλημένους και πάνελ με ενδιαφέρουσες και επίκαιρες θεματικές.

Σήμερα, στο πλαίσιο της προβολής του «Sea Sorrow» στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου με τους προσκεκλημένους Βανέσα Ρέντγκρεϊβ (σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ) και Λόρδο Άλφρεντ Νταμπς (πολιτικός με το Κόμμα των Εργατικών και υποστηρικτής της οργάνωσης «Safe Passage»).

Το ντοκιμαντέρ «Sea Sorrow» («Τα δεινά της θάλασσας») είναι μια νοερή διαδρομή από το Λονδίνο στο Αιγαίο κι από τον Σέξπιρ στους προσφυγικούς καταυλισμούς με παιδιά που άφησαν τις οικογένειές του μια ήπειρο μακριά. Μέσα από τις μνήμες χρόνων, προσωπικές μαρτυρίες και με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, η βραβευμένη με Όσκαρ και επιφανής ακτιβίστρια Βανέσα Ρέντγκρειβ σκηνοθετεί ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για τη σύγχρονη μεταναστευτική και προσφυγική τραγωδία.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της σκηνοθέτιδας, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ και του υποστηρικτή του «Safe Passage», Λόρδου Άλφρεντ Νταμπς. Τη βραδιά θα προλογίσει η Μιμή Ντενίση, η οποία έδωσε το παρών και στη συνέντευξη τύπου και την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Νικόλα Βαφειάδη με το κοινό και τους: Βανέσα Ρέντγκρειβ, Λόρδο Άλφρεντ Νταμπς (Εργατικό Κόμμα Μεγ. Βρετανίας, υποστηρικτής Safe Passage), Μιμή Ντενίση, Ηλία Παυλόπουλο (Γενικό Διευθυντή Γιατρών Χωρίς Σύνορα) και Safe Passage.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Κράτα το

Read More

And More