Η άγνωστη ιστορία της κόρης του Πέτρου Φυσσούν – Οι τραγικές ώρες μετά το θάνατο του πατέρα της

Άφησε την υποκριτική, απαρνήθηκε τα εγκόσμια επιλέγοντας να κλειστεί σε μοναστήρι και επέστρεψε μόνο για να πει το τελευταίο αντίο στον πατέρα της. Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν και την Τέτας Χατζηχρήστου, Άννια, ζει πλέον ως μοναχή με το όνομα Πορφυρία και ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, μετά το θάνατο του διάσημου Έλληνα ηθοποιού.

Η σκυφτή φιγούρα που ετοιμαζόταν να μπει στο μαύρο αυτοκίνητο ήταν δύσκολα αναγνωρίσιμη ακόμη και από αυτούς που την ήξεραν παλιά, όταν ήταν μια όμορφη κοπέλα με κοντά μαλλιά. Τότε που η Άννια Φυσσούν ήταν ένα κορίτσι με δίψα για τη ζωή, που είχε εντρυφήσει στην υποκριτική και είχε όλο το μέλλον μπροστά της. Τότε που χαμογελούσε δίπλα στον πατέρα της ευτυχισμένη, προτού πάρει την απόφαση-σοκ να ενδυθεί το ιμάτιο της μοναχής, αγνοώντας ίσως για πρώτη φορά τις παρακλήσεις του πατέρα και της μητέρας της. Εκείνη την εποχή, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η καρδιά του Πέτρου Φυσσούν ράγισε για πρώτη φορά, όταν την αποχαιρέτησε αποδεχόμενος την επιθυμία της.

Από τότε πέρασαν 12 χρόνια μέχρι η Άννια να εμφανιστεί ξανά ως μοναχή Πορφυρία στο τελευταίο “αντίο” του πατέρα της, με το πρόσωπό της σφιγμένο από τον πόνο. Για πολύ κόσμο ήταν η πλέον τραγική φιγούρα στην κηδεία του Πέτρου Φυσσούν, ερχόμενη να τον αποχαιρετήσει στο πιο μοναχικό ταξίδι.

Όπως είχε αποκαλύψει η Άννα Φόνσου στην Tatiana Live, η κόρη του Πέτρου Φυσσούν, μπορεί να είχε πάρει τη απόφασή της, ενάντια στη θέληση των γονιών της, ωστόσο, δεν σταμάτησε να τους φροντίζει. Πολλές φορές μάλιστα, βρισκόταν στο πλευρό του Πέτρου Φυσσούν, όταν την είδε ανάγκη. Δες ΕΔΩ το video από την εκπομπή Tatiana Live!

Από την υποκριτική στο μοναστήρι

Όπως αναφέρει στο Πρώτο Θέμα, ο Νίκος Σερεμετάκης, η Άννια, η οποία μεγάλωσε με τις ηθικές αξίες και αρχές που είχαν ο Πέτρος Φυσσούν και η Τέτα Χατζηχρήστου, έμαθε από μικρή να μη νιώθει ξεχωριστή και μοναδική. Οι γονείς της φρόντισαν γι’ αυτό, παρόλο που ο πατέρας της ήταν πολύ αναγνωρίσιμος. Την έμαθαν πρωτίστως να καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι – γνωστοί και άγνωστοι.

Μεγαλώνοντας είχε την ελευθερία να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Η ανάγκη της να έρθει σε επαφή με τα θεία, με μια ανώτερη δύναμη, την οδήγησε ήδη από τα εφηβικά της χρόνια να αναζητά το νόημα της ζωής και το νόημα της ύπαρξης γενικότερα. Έτσι, πριν από 12 χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση. Η νέα της ζωή ξεκίνησε σε κάποιο μοναστήρι της Βοιωτίας και τους πρώτους μήνες οι γονείς της την επισκέπτονταν τακτικά για να δουν αν είναι καλά.

Η αντίδραση του Πέτρου Φυσσούν

Ο Πέτρος Φυσσούν δεν έκανε ποτέ καμία δήλωση για την απόφαση της κόρης του. Τότε, άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν ότι στην αρχή ήταν πολύ θυμωμένος και στεναχωρημένος γι’ αυτή της την απόφαση, ως όφειλε όμως τη σεβάστηκε. Το ίδιο έκανε και η μητέρα της Τέτα… Παρόλο που στην αρχή οι γονείς και κάποιοι φίλοι της από το θέατρο προσπάθησαν να την εμποδίσουν να ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού, δεν τα κατάφεραν. Η νεαρή μοναχή ωστόσο δεν ξέχασε ποτέ τους γονείς της. Προσευχόταν για εκείνους από το νέο της μοναστήρι στην Εύβοια και βρισκόταν δίπλα τους, έστω για λίγο, όποτε εκείνοι την είχαν ανάγκη.

Όταν την ειδοποίησαν ότι ο πατέρας της δεν ήταν καλά στην υγεία του, έτρεξε αμέσως στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να είναι στο πλευρό του. Η μοναχή Πορφυρία ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ο ηθοποιός προτού κλείσει τα μάτια του. Η κηδεία του πατέρα της δεν ήταν η πρώτη φορά που η Άννια Φυσσούν είχε επαφή με τη δημοσιότητα ως καλόγρια. Στην κηδεία της μητέρας της είχε απευθυνθεί στους δημοσιογράφους και είχε ζητήσει να υπάρξει διακριτικότητα στην κάλυψη του γεγονότος, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προστατέψει τον πατέρα της.

Τότε μάλιστα, κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη για να στηρίξει τον πατέρα της. Τώρα όμως, ο θάνατος του Πέτρου Φυσσούν την βύθισε στη θλίψη…

Read More

And More