Η δίκη της παρουσιάστριας που κατηγορείται για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Ξεκίνησε σήμερα στην Κύπρο, η δίκη της παρουσιάστριας Έλενας Σκορδέλη, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του εκδότη Άντυ Χατζηκωστή.

14.00 Ολοκληρώθηκε για σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή.

Η διαδικασία επικεντρώθηκε σήμερα στην παράθεση των τεκμηρίων. Αύριο θα συνεχιστεί από τις 08:30 το πρωί.

12.40 Σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία αυτή την ώρα. Συζητήθηκε αρκετά η εξασφάλιση του πακέτου των μετοχών του καναλιού απο την κατηγορούμενη.Για περισσότερες πληροφορίες στο ρεπορτάζ του newsit

Να θυμίσουμε πως ο Άντυ Xατζηκωστής είχε δολοφονηθεί το Γενάρη που μας πέρασε έξω από το σπίτι του στην Κύπρο, την ώρα που επέστρεφε. Οι δολοφόνοι του, είχαν στήσει καρτέρι στον κύπριο επιχειρηματία και στην κυριολεξία τον εκτέλεσαν με δύο σφαίρες.

Η δίκη άρχισε με καθυστέρηση στην κατάμεστη αίθουσα του τριμελούς Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.Κατά τη διαδικασία αναμένεται οτι θα περάσουν απο το δικαστήριο περισσότεροι απο 100 μάρτυρες.

Εδώ η Σκορδέλη την ώρα που βγαίνει απο την κλούβα της αστυνομίας, έξω από τα δικαστήρια ΦΩΤΟ newsit

Για την ώρα έχουν οριστεί 5 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας. Η δίκη θα σταματήσει την Παρασκευή και θα οριστεί νέα δικασιμος, καθώς το δικαστήριο εκδικάζει και την υπόθεση του αεροπορικού δυστυχήματος της Helios στο Γραμματικό.

Πάντως, έγκυρες πηγές δηλώνουν οτι οι δικαστές είναι διατεθειμένοι να “τρέξουν” τη διαδικασία καθώς η υπόθεση έχει μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο και εκτιμούν οτι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται οτι το δίκαιο της Κύπρου είναι το αγγλοσαξωνικό που σημαίνει οτι τα μέρη στη δίκη αποτελούνται απο τους δικαστές, τους δικηγόρους υπεράσπισης και την εισαγγελία ενώ δεν υπάρχει πολιτική αγωγή.

Read More

And More