Η εντυπωσιακή παράσταση του Sivert Hoyem στο Ηρώδειο!

Ήταν σίγουρα από τις πιο πολυαναμενόμενης παραστάσεις. Ο Sivert Hοyem εμφανίστηκε στο Ηρώδειο ερμηνεύοντας τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική του πορεία, από τα χρόνια των Madrugada -ήταν ο τραγουδιστής του γνωστού νορβηγικού συγκροτήματος- έως σήμερα.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες στην χώρα μας. Με την ιδιαίτερη φωνή του με την ιδιαίτερη φωνή του την επιβλητική του ερμηνεία έκλεψε τις εντυπώσεις το βράδυ της Πέμπτης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Μαζί του, η μπάντα του, κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και η Marie Munroe, που στο τελευταίο album του, ”Lioness” ερμηνεύουν μαζί, το “My Thieving Heart”, που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό.

Η εμφάνιση του αυτή ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο, από την πρώτη φορά που ήρθε στην Αθήνα και επισκέφθηκε το χώρο. Λίγο πριν την παράσταση είχε μιλήσει μάλιστα για τη βραδιά αυτή. “Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η ευκαιρία που μου δίνεται να εμφανιστώ σε αυτόν τον ιστορικό, ιερό χώρο που χαίρει καθολικής αποδοχής και παγκόσμιας προβολής. Πρόκειται για ένα χώρο που έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους μουσικούς μου ήρωες, με πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση για μένα, αυτήν του Leonard Cohen”, είχε πει.


Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου στην Ακρόπολη όλα αυτά τα χρόνια που έρχομαι στην Ελλάδα, κοίταζα κάτω το Ωδείο Ηρώδου Αττικού να στέκει μεγαλοπρεπές στις πλαγιές του ιερού βράχου, και σκεφτόμουν: «ΑΥΤΟ θα ήταν υπέροχο μέρος για να παίξω ζωντανά μια μέρα»… Τώρα, επιτέλους, η ευχή μου πραγματοποιείται, φίλοι μου”, συμπλήρωσε ο ίδιος σημειώνοντας πως το ελληνικό κοινό τον έχει στηρίξει από την πρώτη κίολας επίσκεψή του στην Ελλάδα, με τους Madrugada, το 2000.

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP

Read More

And More