Η κόρη του Ρόμπιν Ουίλιαμς στηρίζει εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας

Η Ζέλντα Ουίλιαμς, κόρη του ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς (Robin Williams) επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να μιλά για θέματα ψυχικής υγείας. Η 27χρονη ηθοποιός, ο πατέρας της οποίας αυτοκτόνησε το 2014, διοργάνωσε στο Λος Άντζελες εκδήλωση προώθησης της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχικής υγείας #HowAreYouReally και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δίνουν προσοχή στην ψυχολογική ευημερία των άλλων.

Η Ζέλντα Ουίλιαμας είπε ότι όταν ρωτάς τον άλλον «Πώς είσαι;» όλη τη διαφορά κάνει αν εκδηλώσεις ενδιαφέρον για την απάντηση που λαμβάνεις: «Πόσες φορές την ημέρα φτάνετε στον πάγκο για να παραγγείλετε τον καφέ σας ή προσπερνάτε ένα συνεργάτη στο διάδρομο και ακούτε: “Πώς είσαι;” και συνήθως απαντάτε γρήγορα: “Είμαι καλά. Εσύ;”. Είναι γλυκό, ευγενικό, επιπόλαιο. Μια αθώα συζήτηση, στην οποία στις μέρες μας δίνεται συνήθως τόση σημασία όση στην ερώτηση “πώς είναι ο καιρός;”. Συχνά απαντάμε χωρίς να σκεφτούμε, αν είμαστε υπέροχα ή όχι, επειδή είναι αναμενόμενο. Και το πιο παράξενο είναι ότι ρωτάμε συχνά χωρίς να είμαστε περίεργοι στην πραγματικότητα πώς είναι το άλλο πρόσωπο, απλά περιμένουμε μία εκδοχή του “Εντάξει, καλά, μια χαρά!” προτού φύγουμε. Επειδή είμαστε απασχολημένοι. Και επειδή εικάζουμε».

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έπασχε από κατάθλιψη. Η Ζέλντα Γουίλιαμς αναφέρθηκε στο πώς αντιμετώπισε τη δική της θλίψη σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι δεν την ρώτησαν πώς ήταν, επειδή νόμιζαν ότι ήταν «ισχυρή». «Μιλώντας από την εμπειρία μου, είναι κάτι περισσότερο από ένας χαιρετισμός. Ως κάποια που πάντα υπερηφανευόταν ότι ήταν η ισχυρή που φρόντιζε τους άλλους, είχα πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου που δεν ήξεραν πώς να ελέγξουν αν ήμουν εντάξει όταν ο κόσμος μου γύρισε ανάποδα. Όλοι πρέπει να προχωράμε μέρα με τη μέρα, αλλά αν ρωτάμε με κάποιο τρόπο, ακούμε και μαθαίνουμε αντί να υποθέτουμε ότι γνωρίζουμε τι περνάει ο άλλος, είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα» τόνισε.

Στην εκδήλωση της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς Philosophy Hope και της οργάνωσης «Grace Initiative» στο Λος Άντζελες ήταν παρούσες οι ηθοποιοί Ράμερ Γουίλις και Κατρίνα Μπάουντεν. Η Ζέλντα Ουίλιαμς δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό «Women’s Health» ότι αποστολή της είναι να βοηθήσει τους άλλους να καταλάβουν τι σημαίνει να παλεύει κάποιος με προβλήματα ψυχικής υγείας που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More