Η μεγάλη συναυλία της Γιώτας Νέγκα στην Αθήνα

Η Γιώτα Νέγκα είναι – κατά γενική ομολογία – μία σπουδαία σύγχρονη ερμηνεύτρια.

Με στιβαρή, δωρική ερμηνεία, που έχει τις ρίζες της στις κορυφαίες λαϊκές φωνές αυτού του τόπου, ήρθε όχι μόνο για να συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού αλλά και να την προχωρήσει, με τρόπο μοναδικό.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με προσεκτικές και ουσιαστικές επιλογές και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του τραγουδιού που εκπροσωπεί, η Γιώτα Νέγκα κατέκτησε επάξια τη θέση της ανάμεσα στους μεγάλες φωνές του καιρού μας, επιμένοντας να μας συγκινεί όπως παλιά και σαν από πάντα.

Από την πρώτη της εμφάνιση με το τραγούδι “Με τα μάτια κλειστά” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου , μέχρι το “Δίκιο μου” και τους δυο δίσκους με τον Θέμη Καραμουρατίδη, η Γιώτα Νέγκα χαράζει μια επιτυχημένη πορεία γεμάτη από σημαντικές συνεργασίες τόσο στη δισκογραφία όσο και στη σκηνή, έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Βαγγέλη Κορακάκη,τον Κώστα Λειβαδά, τον Χρήστο Νικολόπουλο , τον Βασίλη Δημητρίου , τον Μίκη Θεοδωράκη.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων,σε μία μεγάλη συναυλία που θα παρακολουθήσει βήμα-βήμα την πορεία της από το ξεκίνημά της έως σήμερα, η Γιώτα Νέγκα θα έχει στο πλευρό της μερικούς από τους κορυφαίους συνθέτες των τελευταίων ετών που αποτελούν και πρόσωπα-κλειδιά στην δημιουργία του προσωπικού της ρεπερτορίου. Εκεί θα είναι ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο ΒαγγεληςΚορακάκης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο ΣταματηςΚραουνάκης και ο Θέμης Καραμουρατίδης, για να παρουσιάσουν όλα αυτά τα τραγούδια που έγραψαν και αγαπήσαμε από τη φωνή της αλλά και να συμπράξουν με την ερμηνεύτρια σε διασκευές μερικών από τα πιο όμορφα τραγούδια τους.

Από μια βραδιά φόρο τιμής στο καλό ελληνικό τραγούδι και τους συνθέτες του δεν θα μπορούσε να λείπει και μια επιλογή από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το ‘60 μέχρι σήμερα,που κατέχουν οργανική θέση στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής πορείας της Γιώτας Νέγκα. Και μαζί με το προσωπικό της ρεπερτόριο συμπληρώνουν άψογα το ερμηνευτικό πορτρέτο της.

Μουσικοί:
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, νυκτά έγχορδα
Κοσμάς Κοκκόλης: Μπουζούκι
Νίκος Καλατζάκος: Πλήκτρα
Δημήτρης Κουζής: Βιολί, μαντολίνο
Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες
Αλέξανδρος Τραμπας: Μπάσο
Αγγελής Ζευγούλης: Τύμπανα
Φιλική συμμετοχή: Ντίνος Χατζηιορδάνου: Ακορντεόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ
HΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΩΝΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PROSPERO

Read More

And More