Η θεία της Αθηνάς Ωνάση φτιάχνει κοσμήματα για «το κακό μάτι»!

Ανιψιά του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της αδελφής του Καλλιρρόης Πατρονικόλα και του καθηγητή Ιατρικής Γεράσιμου Πατρονικόλα και θεία της Αθηνάς, η Μαριλένα Πατρονικόλα άρχισε να ασχολείται από hobby με τη ζωγραφική σε πορσελάνη το 1976.

Το 1988 με την παρότρυνση των φίλων της δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο ζωγραφικής με την ονομασία M.P. Porcelain, μεταδίδοντας σε όλους τους ενδιαφερομένους την αγάπη και τις γνώσεις για το δημιουργικό hobby, που πλέον είναι όλη η ζωή της.

Καθημερινά στο εργαστήριό της, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, στους πρόποδες του λόφου του Φιλοπάππου, δημιουργεί μικρά έργα τέχνης, από μπομπονιέρες και διακοσμητικά έως κοσμήματα, με τελευταίο έργο της «το μάτι από πορσελάνη» – το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι το έχει στείλει ως δώρο και στην Αθηνά Ωνάση. Αν και φημολογείται ότι θεία και ανιψιά δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις, καθώς η Αθηνά έχει κόψει εντελώς τους δεσμούς της με την Ελλάδα, η Μαριλένα Πατρονικόλα λατρεύει την Αθηνούλα, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, και η σκέψη της είναι πάντα κοντά της.

Read More

And More