Η τρομακτική εμπειρία Γαλλίδας ηθοποιού με τον Harvey Weinstein: “ξαφνικά πήδηξε πάνω μου και προσπάθησε να με φιλήσει”

Από την μέρα που “έσκασε” το σκάνδαλο για τον Harvey Weinstein και τις δεκάδες σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει κάνει στη ζωή του, όλο και περισσότερες διεθνούς φήμης ηθοποιοί αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους. Μία από αυτές, η Γαλλίδα ηθοποιός Lea Seydoux, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την ταινία “Η ζωή της Αντέλ” έστειλε ανοιχτή επιστολή στην Guardian και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την δυσάρεστη εμπειρία που είχε με τον μεγιστάνα του Hollywood.
Η Γαλλίδα ηθοποιός μπαίνει και εκείνη με τη σειρά της στην μακρά λίστα των γυναικών, οι οποίες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή βιασμού από τον Harvey Weinstein. Η Lea Seydoux αποκάλυψε ότι το συμβάν έγινε στο δωμάτιο ξενοδοχείο και ένιωσε πλήρως αηδιασμένη. Η όμορφη ηθοποιός ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της:
“Συναντηθήκαμε στο λόμπι του ξενοδοχείου. Η βοηθός του, μια νέα γυναίκα, ήταν εκεί. Όλο το βράδυ, με φλέρταρε και με κοιτούσε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας. Ενεργούσε σαν να με προόριζε για κάποιο ρόλο. Αλλά ήξερα ότι ήταν μαλακίες. Το ήξερα, γιατί θα μπορούσα να το δω στα μάτια του. Είχε μοχθηρό βλέμμα. Χρησιμοποιούσε τη δύναμή του για να κάνει σεξ. Μιλούσαμε στον καναπέ, όταν ξαφνικά πήδηξε πάνω μου και προσπάθησε να με φιλήσει. Έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Είναι μεγαλόσωμος, οπότε έπρεπε να είμαι δυνατή για να αντισταθώ. Έφυγα από το δωμάτιό του, απόλυτα αηδιασμένη. Δεν τον φοβόμουν, όμως. Επειδή ήξερα τι είδους άνθρωπος ήταν από την αρχή” αποκάλυψε για την τρομακτική της εμπειρία.
“Έχω βρεθεί σε δείπνα μαζί του, όπου αγκάλιαζε ανοιχτά τις ηθοποιούς του Hollywood με τις οποίες έχει κάνει σεξ. Μου έχει επίσης πει μισογυνιστικά πράγματα όπως “Θα ήταν καλύτερα αν χάνατε βάρος”. Αυτό το σχόλιο με συγκλόνισε. Μια νύχτα τον είδα στο Λονδίνο για τα βραβεία BAFTAS. Την έπεφτε σε μια νέα γυναίκα. Μια άλλη φορά, στη δεξίωση Met Life, τον είδα να προσπαθεί να πείσει μια νεαρή γυναίκα να κοιμηθεί μαζί του. Ο καθένας μπορούσε να δει τι έκανε. Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα. Όλοι ήξεραν τι ήταν ο Harvey και κανείς δεν έκανε τίποτα. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ήταν σε θέση να ενεργεί έτσι για δεκαετίες και να συνεχίζει την καριέρα του. Αυτό συνέβαινε μόνο επειδή έχει τεράστια δύναμη”, δήλωσε επίσης η Lea Seudoux.

Read More

And More