Ίαν Στρατής: Το σέξι αγόρι του X Factor αποκαλύπτει… “Φοβάμαι να ερωτευτώ!”

Είναι ανατρεπτικός, αιρετικός, καθόλου βαρετός στις συνεντεύξεις του και σίγουρα ξεχωρίζει στο «X – Factor», εκτός από τη φωνή του, και για την προσωπικότητά του. Ο Ίαν Στρατής προσπαθεί να αποκαθηλώσει σε αυτή του τη συνέντευξη τον «παρεξηγημένο» του εαυτό…

Γιατί δεν δήλωσες συμμετοχή σε προηγούμενα talent shows και το έκανες τώρα στο «X–factor»;

Γιατί ήμουν άκρως αντίθετος μέχρι τότε σε αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ ότι εκμεταλλεύονται τα παιδιά που δηλώνουν συμμετοχή.

Ε, τότε γιατί δήλωσες κι εσύ;

Ξέρω πως μας εκμεταλλεύονται, απλώς έχω τη γνώση πια να τους εκμεταλλευτώ κι εγώ. Εισπράττω δημοσιότητα, προβολή και, το σημαντικότερο, τη μαζική αγάπη του κόσμου. Αυτό δεν ξεπληρώνεται. Είναι σαν «κοινή συμφωνία».

Πώς θες να εξαργυρώσεις όλη αυτή την προβολή που λαμβάνεις;

Την εξαργυρώνω ήδη – και με το παραπάνω. Με την αγάπη του κόσμου. Δεν περιμένω να βγάλω λεφτά. Λεφτά βγάζουν αυτοί που κάνουν το show. Αλλά αυτό που παίρνω εγώ είναι σημαντικότερο από τα λεφτά τους. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνουν δίπλα μου και μετά το τέλος του show. Ο κόσμος εννοώ…

Είδαμε ότι στην αρχή του παιχνιδιού έβγαλες έναν άλλον εαυτό, κάπως αυθάδη και εριστικό. Πολλοί σε χαρακτήρισαν ακόμα και ψώνιο…

Ναι, το ξέρω. Δεν με πειράζει, ας λένε ό,τι θέλουν. Για πολλούς είμαι ακόμα και αντιπαθής. Στην αρχή δεν ήθελα να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό, γιατί δεν ήθελα να πουν «αχ μωρέ, ο Ίαν είναι ένα ευαίσθητο αγόρι!». Ήθελα να βγάλω ένα άλλο προφίλ – και το έκανα μάλλον από άμυνα. Τώρα αφήνομαι πια σταδιακά… Είμαι ευαίσθητος, αλλά και σκληρός. Μάλλον διχασμένη προσωπικότητα με λες (γελάει). Εφηύρα έναν άλλον εαυτό, επειδή έτσι ήθελα. Βέβαια, έχασα την μπάλα μια μέρα, όταν έγραψα ένα post στο Facebook και ξέσπασα. Έγραψα: «Αν θεωρείτε ότι είμαι έτσι, τότε ελάτε να με γνωρίσετε και μετά εκφράστε άποψη». Έκανα λάθος και το μετάνιωσα.

Εσύ όμως προκάλεσες τα σχόλια του κόσμου, αφού έβγαλες ένα ψεύτικο προφίλ, όπως παραδέχεσαι τώρα…

Ναι, σαφώς. Δικό μου το λάθος. Ουσιαστικά τρόλαρα την όλη κατάσταση.

Πώς σου φαίνεται ο Σάκης Ρουβάς;

Μια χαρά είναι. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα. Ως καλλιτέχνης κάποτε μου άρεσε.

Η επιτροπή;

Ο Θοδωρής Μαραντίνης είναι πολύ καλό παιδί, αν και οι Onirama δεν μου αρέσουν. Συμπαθώ την Τάμτα και, σε ό,τι αφορά την κυρία Ζήνα, δεν τη γνωρίζω καθόλου. Δεν έχουμε μιλήσει πολύ. Εκεί τη γνώρισα. Από κοντά δεν την είχα δει, μέχρι το show. Ήξερα μόνο τις μεγάλες της επιτυχίες.

Τι προσδοκάς από ‘δω κι έπειτα;

Είμαι έτοιμος να κατακτήσω τον κόσμο! (γελάει).

Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή;

Είμαι καλά…

Μέχρι τώρα ήσουν χείμαρρος, τι έπαθες;

Δεν νιώθω άνετα να μιλάω για τα προσωπικά μου. Οκ, είμαι μόνος μου, αλλά είμαι καλά. Νιώθω ισορροπημένος. Ο έρωτας μας συμπληρώνει, αλλά το «πολύ καλά» που είμαι τώρα, απέχει από το «τέλειο».

Τι αναζητάς από μία κοπέλα;

Να περνάμε καλά, να μην είναι κολλημένη πάνω μου, να μη μου ζητάει να της τραγουδάω. Να μην είναι fan μου. Θέλω να της τραγουδήσω, όποτε το θέλω εγώ. Θέλω να είμαστε σε έναν δικό μας κόσμο. Μου αρέσουν οι κοπέλες χαμηλών τόνων.

Φοβάσαι;

Ναι, φοβάμαι να δεθώ και να ερωτευτώ. Κι αυτό γιατί κάποτε, έκανα την ηλιθιότητα να ερωτεύομαι πολύ βαθιά και να δένομαι γερά με μια κοπέλα. Κι όταν έτρωγα τα μούτρα μου, έπεφτα στα πατώματα. Πολύ δύσκολο, μην το συζητάς… Απογοητεύομαι πολύ εύκολα. Πιο εύκολα απ’ όσο ενθουσιάζομαι.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!

Read More

And More