Ηθοποιός υποψήφια για Όσκαρ: “Πιθανόν οι μαύροι ηθοποιοί να μην άξιζαν να περάσουν στην τελική φάση”

H Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Rampling, που είναι υποψήφια στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου στα βραβεία Όσκαρ, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η αντίδραση του Αμερικανού σκηνοθέτη Spike Lee, που αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη φυλετικής ποικιλίας στις υποψηφιότητες, είναι «ρατσιστική για τους λευκούς».

«Συμβαίνει το αντίθετο, είναι ρατσιστικό, ρατσιστικό για τους λευκούς. Δεν μπορούμε ποτέ να γνωρίζουμε εάν αυτό πραγματικά ισχύει, όμως πιθανόν οι μαύροι ηθοποιοί να μην άξιζαν να περάσουν στην τελική φάση» δήλωσε η ηθοποιός στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Η ίδια απέρριψε επίσης την ιδέα του Spike Lee να τηρηθούν ποσοστώσεις προκειμένου οι εκπρόσωποι των μειονοτικών ομάδων να περιλαμβάνονται πάντα στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων.

«Γιατί να ταξινομούμε τους ανθρώπους; Θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα λέει: Είστε πολύ το ένα, πάρα πολύ μαύροι, πάρα πολύ λευκοί ή λιγότερο όμορφοι… Άραγε θα ταξινομούμε τους πάντες για να δημιουργούμε μειονότητες παντού;» είπε η Βρετανίδα ηθοποιός που είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «45 χρόνια» του Andrew Haigh.

Read More

And More