Jennifer Aniston: Έξαλλη σε άρθρο της με τα δημοσιεύματα που την ήθελαν έγκυο!

Για πρώτη φορά, η Jennifer Aniston έστειλε άρθρο της στην αμερικανική Huffington Post, προκειμένου να βάλει ένα τέλος σε όλες τις φήμες περί εγκυμοσύνης και να δώσει μια απάντηση. Το τελευταίο διάστημα, οι φήμες φούντωσαν μετά τις φωτογραφίες της με φουσκωμένη κοιλιά (κυρίως στις διακοπές της), παρ’όλο που εκπρόσωπος της είχε δηλώσει ότι δεν ίσχυε τίποτα απ’ότι έγραφαν.

Η ίδια λοιπόν, πήρε την κατάσταση στα χέρια της και στρέφεται εναντίον των ταμπλόιντ που βασίζονται σε φωτογραφικό υλικό φτιάχνοντας σενάρια που επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων. Δες όσα έγραψε

“Για την ιστορία, δεν είμαι έγκυος. Αυτό που είμαι είναι αγανακτισμένη.

Αν είμαι κάποιου είδους σύμβολο για κάποιους ανθρώπους εκεί έξω, τότε ξεκάθαρα αποτελώ παράδειγμα του φακού μέσω του οποίου εμείς ως κοινωνία βλέπουμε τις μητέρες μας, τις κόρες, τις αδερφές, τις συζύγους, τις φίλες και τις συναδέλφους. Η αντιμετώπισή μου ως αντικείμενο και ο εξονυχιστικός έλεγχος στον οποίο υποβάλλουμε τις γυναίκες είναι παράλογος και ενοχλητικός. Ο τρόπος που με προβάλλουν τα Μέσα είναι απλά μία απλή αντανάκλαση του πως βλέπουμε και παρουσιάζουμε τις γυναίκες γενικά, και συγκρίνεται με κάποιο στρεβλό πρότυπο ομορφιάς. Μερικές φορές τα πολιτισμικά πρότυπα χρειάζονται απλά μία διαφορετική προοπτική έτσι ώστε να μπορούμε να τα δούμε ως αυτό που πραγματικά είναι -μία συλλογική αποδοχή μία υποσυνείδητη σύμβαση.

Συνήθιζα να λέω στον εαυτό μου ότι τα ταμπλόιντ είναι σαν τα κόμικ, ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά, μία σαπουνόπερα για να δει ο κόσμος όταν χρειάζεται κάτι να τους αποσπάσει την προσοχή. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να το λέω πια αυτό στον εαυτό μου γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η καταδίωξη και η αντιμετώπιση ως αντικείμενο που έχω βιώσει από πρώτο χέρι, συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες τώρα, αντικατοπτρίζει τον στρεβλό τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε την αξία μίας γυναίκας.

Είμαστε ολοκληρωμένες με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδιά. Μπορούμε να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας τι είναι όμορφο όταν έχει να κάνει με το σώμα μας. Αυτή η απόφαση είναι δική μας και μόνο. Ας πάρουμε αυτή την απόφαση για τον εαυτό μας και για τις νέες γυναίκες στον κόσμο αυτό που μας βλέπουν ως παραδείγματα. Ας πάρουμε αυτή την απόφαση συνειδητά, μακριά από τους θορύβους των ταμπλόιντ. Δεν χρειάζεται να είμαστε παντρεμένες ή μητέρες για να είμαστε ολοκληρωμένες. Έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε το δικό μας “και ζήσαν αυτοί καλά” για τους εαυτούς μας.

Έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε πόσα θα πιστεύουμε από αυτά που μας σερβίρονται, και ίσως κάποια μέρα οι ταμπλόιντ θα αναγκαστούν να δουν τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό πιο ανθρώπινο φακό γιατί οι καταναλωτές θα έχουν σταματήσει να μασούν μαλακίες”.

Read More

And More