Κώστας Φαλελάκης: Συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε ο Μηνάς Χατζησάββας

Μπορεί να μην είναι πια στη ζωή, αλλά στη μνήμη όλων θα παραμένει ζωντανός μέσα από τους ρόλους που έχει υποδυθεί. Ο Μηνάς Χατζησάββας που καθήλωσε το κοινό μέσα από το ρόλο του στην ταινία του Χριστόφορου ΠαπακαλιάτηΈνας άλλος κόσμος” τιμήθηκε με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, τέσσερις μήνες μετά το θάνατό του. Το βραβείο παρέλαβε για αυτόν ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης.

Η 7η Απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ιδιαίτερα συγκινημένος ο Κώστας Φαλελάκης βρέθηκε λίγο μετά τις 10 και μισή το βράδυ στη σκηνή για να παραλάβει από τον Ορέστη Αδρεαδάκη το βραβείο του Μηνά Χατζησάββα.

“Ο Μηνάς ήθελε πολύ να είναι εδώ, αλλά δεν μπορούσε, είχε ραντεβού με τον Μπέργκμαν να παίξουν μια παρτίδα σκάκι…”, είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τον παραγωγό Κώστα Σούσουλα και αποκάλυψε τον φόβο ου Χατζησάββα για την άνοδο του εθνικισμού σε όλον τον κόσμο και την Ελλάδα, όπως αποτυπώθηκε και μέσα από την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Παράλληλα, μίλησε για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ζητώντας από την Πολιτεία ν’ αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν με την καθυστέρηση του σύμφωνου σε όσους δεν το πρόλαβαν και το δικαιούνται…

“Για να αποκτήσει ένα κοινωνικό μήνυνα η παρουσία μου εδώ, ο Μηνάς μου είπε να πω στην πολιτεία να αποκαταστήσει μια αδικία. Την καθυστέρηση του συμφώνου συμβίωσης σε όσους δεν το πρόλαβαν και το δικαιούνται… Ανάμεσα σε αυτούς είμαστε και μεις… Ας νομιμοποιήσει λοιπόν η πολιτεία την 25ετή σχέση μας, χαρίζοντάς μας την ισχύ του συμφώνου συμβίωσης”… ήταν τα ακριβή λόγια του και όλοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Και τέλος, αφιέρωσε το βραβείο -σύμφωνα με επιθυμία που θα είχε ο Μηνάς Χατζησάββας- στην Βανέσα Ρέντγκρεϊβ που αγαπούσε, θαύμαζε και ήταν ένα πολύ καλό πρότυπο γι’ αυτόν…

Read More

And More