Λίνα Σακκά: Η μεταμόρφωσή της σε μοιραία γυναίκα για την “Κυρία της νύχτας” [pics]

Σε μοιραία γυναίκα μεταμορφώθηκε η ηθοποιός Λίνα Σακκά για τις ανάγκες της παράστασης “Η κυρία της νύχτας” βασισμένη σε μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή

Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε από την ομάδα το καλοκαίρι του 2016 για 25 μόνο παραστάσεις, σε μια παραδοσιακή αυλή στο Γκάζι, βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα με την στήριξη των θεατρικών σκηνών, αποφάσισε να επαναλάβει το εγχείρημα μεταμορφώνοντας το θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, σε σκοτεινό film noir theater και διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του 50 καθώς και την μυθιστορηματική σαγήνη του συγγραφέα Γιάννη Μαρή.
Έτσι, για τον θεατή, η παράσταση ξεκινάει με την είσοδο του στο θέατρο

Το μυθιστόρημα «Η κυρία της νύχτας» δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» σε συνέχειες και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ. Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του 50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.


Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρήτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης ,τον σχεδιασμό των φώτων ο Σάκης Μπιρμπίλης και το video art o Στάθης Ναυπλιώτης.
Στην παράσταση δημιουργούν και εκθέτουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Στέλιος Γαβαλάς, Έλενα Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Πέρρος.

Read More

And More