Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.07.2010 | 14:01

Γ.Μαρακάκης: "Οι απειλές για τον Σωκράτη, ήταν η καθημερινότητά του"

Γ.Μαρακάκης: Οι απειλές για τον Σωκράτη, ήταν η καθημερινότητά του
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Οι μεγάλες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Σωκράτη Γκιόλια, συχνά "ενοχλούσαν" σημαντικά πρόσωπα που βρίσκονταν στο επίκεντρο της έρευνας του. Όμως, ο μεγάλος ζήλος που επιδείκνυε στην δουλειά του, τον έκανε να αντιμετωπίζει τις προειδοποιήσεις αυτές ως καθημερινή ρουτίνα.

"Ήταν από τους ανθρώπους που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, από τους ανθρώπους που μέσα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ έφταναν στις αποκαλύψεις. Ήταν ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος και η επμονή του να φτάνει ο ίδιος στην αποκάλυψη, ήταν και αυτό που τον είχε κάνει ιδιαίτερα ενοχλητικό σε μια μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών, πολιτικών ακόμη και εκδοτών", επισημαίνει ο δικηγόρος του Σωκράτη Γκιόλια, Γιάννης Μαρακάκης.   

Σύμφωνα με τον Γ. Μαρακάκη, ο Σωκράτης Γκιόλιας, είχε επιληφθεί πολύ σοβαρών θεμάτων που στο παρασκήνιο τους βρίσκονταν σκάνδαλα και πολύ σημαντικά πρόσωπα, και πάντα δεχόταν ενοχλήσεις. "Κατά κάποιο τρόπο ήταν συνειφασμένες οι προειδοποιήσεις  με την δουλειά του και την καθημερινότητά του. Για τον Σωκράτη ήταν μια αυτονόητη ρουτίνα. Ότι, εφόσον εμπλέκεσαι και σκαλίζεις τα θέματά μας να ξέρεις ότι θα το πληρώσεις. Ποτέ δεν είχε εκφοβηθεί και ποτέ δεν είχε δεχτεί πολύ σοβαρή προειδοποίηση, ώστε να του κλονίσει την δουλειά του και την ηρεμία του", αναφέρει χαρακτηριστικά.  

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν έκρυψε ότι δεχόταν απειλές. "Δεν είχε άγνοια κινδύνου ο Σωκράτης, ήταν ένας άνθρωπος πολύ προσεκτικός. Ωστόσο την συγκεκριμένη ρουτίνα την αγνοούσε"

Άκου τη συνέντευξη που έδωσε ο δικηγόρος του Σ.Γκιόλια στο TLIFE:

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10