Μαρία Φαραντούρη: Εκφράζει για ακόμα μία φορά την εκτίμησή της για τον Σάκη Ρουβά

Η Μαρία Φαραντούρη είναι μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, με διεθνές κύρος και γνώμη που έχει βαρύτητα. Για αυτό συχνά στις συνεντεύξεις της της ζητούν να σχολιάσει ανθρώπους και καταστάσεις που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου βρέθηκε καλεσμένη στη ραδιοφωνική εκπομπή της Σεμίνα Διγενή στον Real FM και ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά. Εξέφρασε για ακόμα μία φορά δημόσια την εκτίμησή της στο πρόσωπό του και επαίνεσε την ερμηνεία του στο Άξιον Εστί.

Η ίδια μετρά πολλά χρόνια συνεργασίας με τον Μίκη Θεοδωράκη και η άποψή της χρίζει ιδιαίτερης σημασίας. Την έχει έχει επαναλάβει και σε πρόσφατη τηλεοπτική της δήλωση (θυμήσου εδώ). Άλλωστε η Μαρία Φαραντούρη έχει μαγέψει όλη την υφήλιο ερμηνεύοντας τα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη, ενώ πρόσφατα δημιούργησε ένα άλμπουμ με τραγούδια “από τον κήπο του Μίκη Θεοδωράκη”.

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συζήτησης μίλησε για την εμφάνιση του Σάκη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης που είχε κατακλυστεί από περισσότερους από 30.000 κόσμου και τον τρόπο που ερμήνευσε το Άξιον Εστί.


Μαρία Φαραντούρη: Βέβαια, πρέπει να σου αποκαλύψω και κάτι. Όλοι λέγαν τότε για το Ρουβά κτλ και όλοι είχαμε τρομάξει. Λέμε ο Ρουβάς πώς θα το πει; Λοιπόν, κάθισα και τον άκουσα.
Σεμίνα Διγενή: Πώς σου φάνηκε;
Μαρία Φαραντούρη: Μου φάνηκε πολύ καλός! Νόμιζα ότι θα το πει με ένα ποπ τρόπο, ξέρεις με στενή φωνή ποπ και λέω ‘Πω πω Άξιον Εστί πώς θα το πει;’. Αυτός, όμως, δούλεψε τη φωνή του και την έκανε βαρυτονάλε και μου έκανε εντύπωση! Δεν το είπε απερίσκεπτα και εκ του προχείρου. Φαίνεται ότι δούλεψε. Άλλος κάνει σύγκριση με Μπιθικώτση, δεν θα κάνω εγώ τέτοιες συγκρίσεις. Αλλά το ότι δούλεψε, αυτό οφείλω να το πω! Αν κάποιος, από οπουδήποτε μπορεί, αλλά να το πει αληθινά, αυτό λέει και ο Μίκης αυτή είναι η άποψη του. Αλλά δυστυχώς όλοι δεν μπορούν… Δεν μπορούν όλοι!

Δεν είναι η πρώτη σπουδαία προσωπικότητα της χώρας μας που επαινεί την ερμηνεία του Σάκη Ρουβά στη συγκεκριμένη συναυλία.


Ο Μίκης Θεοδωράκης “υπερασπίστηκε” αυτή την επιλογή όταν λίγες μέρες αργότερα υποδέχτηκε τον κορυφαίο σταρ στο σπίτι του.

Read More

And More