Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.12.2015 | 18:22

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

 Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ” βρέθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κύριος David Pearce με την σύζυγό του, Leyla και ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
 
“Είναι μεγάλη μας τιμή, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τους, να σας υποδεχόμαστε στο νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας εδώ εκφράζει τη βαθιά σας ευαισθησία και την πολύτιμη στήριξή σας στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα παιδιά ενάντια στον καρκίνο. Σας ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σας να ενώσουμε τα χέρια για να χτίσουμε μια γέφυρα συνεργασίας και φιλίας προς όφελος των παιδιών. Η παρουσία σας εδώ μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά γιατί ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, το όνειρο της συνεργασίας του νοσοκομείου μας με νοσοκομεία των ΗΠΑ, μιας χώρας με πλούσια ιστορία και στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα, δια μέσου των αιώνων. Πριν από μερικούς μήνες στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» του νοσοκομείου μας με νοσοκομεία απ’ όλο τον κόσμο, υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας (Children’s Hospital of Philadelphia). Στόχος αυτού του Προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα μας ενώνει στη μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο, αλλά και θα προωθεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς”, είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου.

 
Στη συνέχεια, ο κύριος και η κυρία Pearce επισκέφτηκαν το σχολείο που λειτουργεί στο νοσοκομείο καθώς και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας». Μάλιστα, η κυρία Βαρδινογιάννη ως αναγνώριση της υποστήριξης τους στην «ΕΛΠΙΔΑ» και ως ανάμνηση της επίσκεψής τους, τους πρόσφερε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

 
Στην επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Μωραϊτάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου και Κέττυ Φιλιππίδου.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10