Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όλη η κοσμική Αθήνα στη γιορτή για τα 25 χρόνια του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”

Με κοσμικές παρουσίες, ανθρώπους από τον επιστημονικό, πολιτικό, αλλά και καλλιτεχνικό κόσμο γιόρτασε τα 25 χρόνια έργου και προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Πρόεδρός του, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, θάρρους, αγώνα, αλληλεγγύης και νίκης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και οι εκλεκτοί καλεσμένοι της μίλησαν για παιδιά που βγήκαν νικητές ζωής δίνοντας τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο.

Μητέρες άρρωστων παιδιών, εθελοντές και ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρούβας άνοιξαν την καρδιά τους και αποκάλυψαν όλα όσα έχουν ζήσει πλάι σε αυτά τα παιδιά που ακόμη και στα δύσκολα δεν χάνουν το χαμόγελό τους…

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου κι ευλογήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, έδωσαν το “παρών” πάνω από 900 επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί και διπλωμάτες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, υποστηρικτές, φίλοι και συνεργάτες του Συλλόγου και πολλά αποθεραπευμένα παιδιά με τις οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Σάκης Ρουβάς και Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Μπλάτνικ, Νατάσα Παζαΐτη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Λεβέντης, Λιάνα Κανέλλη, η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani, και η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας. Και πολλοί ακόμη…

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της επεσήμανε: “Σήμερα, το μήνυμα αυτού του αγώνα, το μήνυμα που τα παιδιά μας δίνουν με τη θαρραλέα νίκη τους απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο εχθρό, μοιάζει περισσότερο από ποτέ επίκαιρο: Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό! Αρκεί να πιστέψει κανείς σε αυτό, να αγωνιστεί γι’ αυτό και να προσπαθήσει σκληρά για να το πετύχει!” είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, αρχίζοντας την ομιλία της, και συνέχισε: “Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και μπορεί να γίνει σήμερα μήνυμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας. Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Πάντοτε όμως υπήρχε η πίστη στο στόχο που μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε, η αγάπη μας για τα παιδιά που μας ζέσταινε την καρδιά και η υπόσχεση που είχαμε δώσει στους γονείς πως μαζί θα νικήσουμε!”.

Read More

And More