Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Στο Προεδρικό Μέγαρο για το επίσημο δείπνο στον Ομπάμα! [pics]

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο Προκόπης Παυλόπουλος και εκεί βρέθηκαν πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρω στις 19.30 το βράδυ της Τρίτης υποδέχθηκε στο κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου τον Ομπάμα και στη συνέχεια πέρασαν στην αίθουσα «Βυζαντινό» για να δειπνήσουν μαζί με τους 130 προσκεκλημένους.

Και από εκεί δεν έλειψε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η κα Βαρδινογιάννη επέλεξε ένα μαύρο επίσημο φόρεμα για τη βραδιά και αντάλλαξε ένα θερμό χαιρετισμό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ενώ, δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες από τη βραδιά.

Όσον αφορά στην οργάνωση του δείπνου, το μενού του δείπνου περιείχε θαλασσινά τόσο για το πρώτο πιάτο, όσο και για το κυρίως. Το πρώτο πιάτο περιελάμβανε γαρίδες με ρύζι και το κυρίως πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά. Τα πιάτα συνόδευε λευκό κρασί, ενώ το επιδόρπιο ήταν γλυκό με κάστανα. Στο τέλος του γεύματος υπήρχε καφές ή τσάι.

Εκτός, από εκλεκτό φαγητό και εδέσματα τον Ομπάμα περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη με τα παιδιά της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, να τραγουδούν για εκείνον: το «imagine» του Τζον Λένον, το «Sound of Silence» των Simon και Garfunkel, το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Read More

And More