Μαρίνα Σάττι: Η “Μάντισσα” σαρώνει στο youtube και κάνει όλους να μιλούν για εκείνη! Video

Χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και προώθηση το τραγούδι Μάντισσα της νεαρής τραγουδίστριας έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στο youtube όχι μόνο στις προβολές αλλά και στα shares στα social media!

Μέχρι τώρα – κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου – το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια προβολές και όλοι συζητάνε για την Μαρίνα, που την γνωρίσαμε από το τραγούδι που έκανε η Μαρίνα παραγωγή και ενορχήστρωση το “Θα σπάσω κούπες”.

Τη μουσική της “Μάντισσας” έχει γράψει η ίδια η Μαρίνα, ενώ τους στίχους ο Μιχάλης Κουινέλης. Η συνεργασία για το τραγούδι μάλιστα γεννήθηκε όταν συναντήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας Βαϊάνα όπου έκαναν τη μεταγλώττιση. Η Μαρίνα κι ο Μιχάλης γνωρίζονταν από πριν αλλά κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στην ταινία “‘εδεσε” η συνεργασία τους

Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι

Γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1986[1] στην Αθήνα από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης κι από μικρή ασχολήθηκε με το πιάνο έχοντας ως δασκάλα την Ρίκα Δεληγιαννάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2004, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., ενώ παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό. Στα επόμενα πέντε χρόνια πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα (1ο βραβείο-άριστα παμψηφεί), πτυχίο κλασικού πιάνου κι ανώτερων θεωρητικών. Αργότερα, κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, από το οποίο αποφοίτησε το 2011 με εξειδίκευση στο Contemporary Writing and Production (σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή) και Film Scoring.
Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Bobby McFerrin, Wayne Shorter, Danilo Perez, Patrice Rushen, Peter Herbolzheimer, Zebra Omnes, Simon Shaheen, Μάριος Φραγκούλης, Αλέκα Κανελλίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, και πολλούς άλλους. Το 2007, τραγούδησε το τραγούδι Sugartown στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη (Βραβείου κοινού στο Β’ Φεστιβάλ Κοινού Κύπρου) ενώ δύο χρόνια μετά, το 2009, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra (EBU). Επιπλέον, το 2010, τραγούδησε στο Kennedy Center (Washington DC) με το World Jazz Nonet.
Ως ηθοποιός, έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Γ4 του Alpha TV και Steps στον ANT1 καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: Shrek the Musical, Ο Βιολιστής στη Στέγη, Το Μαγαζάκι του τρόμου, Ιππόλυτος, Τραχίνιες, Εκκλησιάζουσες κ.α.
Έχει συμμετάσχει, επίσης, και σε διάφορες μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney, της Mattel (Barbie) κ.α. Οι πιο γνωστοί ρόλοι που έχει μεταγλωττίσει είναι αυτός της Άριελ, της μικρής γοργόνας, στην τρίτη ταινία της τριλογίας, στο τραγουδιστικό κομμάτι, καθώς επίσης και η Βαϊάνα, η πιο πρόσφατη πριγκίπισσα της Disney, στους διαλόγους και τα τραγούδια.
Τα τελευταία χρόνια συνθέτει πρωτότυπη μουσική για διαφημιστικά spot, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της single, μια διασκευή του μικρασιατικού τραγουδιού “Θα Σπάσω Κούπες”.

Με πληροφορίες από το widipedia

Read More

And More