Μάριος Γεωργιάδης: Ο γιος του Βασίλη Λεβέντη μιλάει για πρώτη φορά για το διαζύγιό του – Τι λέει για τον πατέρα του

Μια ενδιαφέρουσα συντέντευξη για την προσωπική του ζωή και όχι μόνο έδωσε ο γιος του Βασίλη Λεβέντη στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη

Σεμνός, σοβαρός και χαμηλών τόνων είναι μερικές λέξεις που μου ήρθαν στο μυαλό μόλις συναντηθήκαμε. Ο θετός γιος του Βασίλη Λεβέντη και βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, μπορεί να μπήκε στην πολιτική πριν από λίγους μήνες, αλλά, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει. Συναντηθήκαμε στο roof garden του «The Zillers», στη Μητροπόλεως, και σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μου μίλησε για τον πατέρα του, που έχασε νωρίς, την απεριόριστη αγάπη του για τον Βασίλη Λεβέντη, τα παιδιά του, το διαζύγιό του, τους παπαράτσι, αλλά και τη μεγάλη του λατρεία, το σέρφινγκ.

Συζητείται έντονα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να διαδεχθείς τον Βασίλη Λεβέντη στην προεδρία του κόμματος. Εσύ θα το ήθελες; Πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις;
Είναι άκαιρη και αποπροσανατολιστική αυτή η συζήτηση. Η Ενωση Κεντρώων έχει πρόεδρο τον Βασίλη Λεβέντη, o οποίος έχει ακόμη πολλές δυνάμεις και πολλή όρεξη για να προσφέρει στον τόπο. Μπορεί να αγωνίζεται 35 χρόνια για την είσοδό του στη Βουλή, η αλήθεια όμως είναι ότι η νίκη αυτή του έχει δώσει μεγάλη δύναμη. Θέλει να κάνει την Ε.Κ. τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και αμέσως μετά να τη μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, για να βοηθήσει τη χώρα και τον απλό κόσμο. Το όποιο σενάριο διαδοχής θα δρομολογηθεί από τον ίδιο πολλά χρόνια μετά, τηρουμένων φυσικά των διαδικασιών του κόμματος. Πάντως, «δαχτυλίδια» στην Ενωση Κεντρώων δεν δίνονται.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι είσαι στη θέση αυτή μόνο και μόνο επειδή έχεις τη σχέση που έχεις με τον πρόεδρο. Τι τους απαντάς;
Κάθε άλλο. Ο καθένας κρίνεται από το έργο του. Το ίδιο και εμείς οι βουλευτές, που καθημερινά, εντός και εκτός Βουλής, δίνουμε εξετάσεις. Πιστεύω ότι, κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας μου και του κοινοβουλευτικού μου έργου μέχρι στιγμής, όσο κακεντρεχής και να είναι κάποιος, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
Εσύ θα ήθελες το κόμμα σας να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία;
Τέτοιου είδους προτιμήσεις και προβληματισμούς δεν έχουμε στην Ενωση Κεντρώων. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα το καλό της χώρας. Και, επιτέλους, να συνεννοηθούμε για να βγει η χώρα από τα Μνημόνια και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει μπει τα τελευταία επτά χρόνια. Δεν επιθυμούμε να συγκυβερνήσουμε. Δεν μας αφορούν οι καρέκλες και τα υπουργεία. Το μόνο που θα επιδιώξουμε είναι να αποκτήσει η χώρα ένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας. Πάνω σε αυτό το πλάνο θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε όποιο κόμμα αγκαλιάσει τις προτάσεις μας προς όφελος του ελληνικού λαού. Για αυτό και θα στηρίξουμε την πρόταση της απλής αναλογικής, η οποία ανοίγει τον δρόμο για κυβερνήσεις συνεργασίας και είναι πάγια θέση του κόμματός μας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας συνδέσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία συνεργασία. Δεν πήγαμε εμείς προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε προς τις θέσεις της Ενωσης Κεντρώων.
Ποια είναι η γνώμη σου για τον Αλέξη Τσίπρα; Θα μπορούσες να κάνεις παρέα μαζί του;
Είμαστε συνομήλικοι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κοινά πράγματα να συζητήσουμε, όχι όμως ότι μπορεί να γίνουμε και «πολιτικά κολλητοί». Σίγουρα, μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να ανταλλάξουμε απόψεις, είτε για θέματα πολιτικού περιεχομένου είτε απλώς στην καφετέρια της γειτονιάς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα καταφέρει; Θα γίνει πρωθυπουργός;
Οσο εμμένει στις απόψεις περί μονοκομματικών κυβερνήσεων, τόσο θα χάνει το προβάδισμα που έχει χτίσει το τελευταίο διάστημα και θα εμφανίζεται πεπαλαιωμένων αντιλήψεων. Αν αλλάξει ρότα, είναι πιθανό να διεκδικήσει ακόμη και την πρωθυπουργία.
Ησουν στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Είσαι ένα νέο παιδί. Πώς και αποφάσισες να μπεις στην πολιτική;
Η μεγάλη πίεση που δέχτηκα από τον πατέρα μου με έκανε να αφήσω την καριέρα μου στον ιδιωτικό τομέα και να ασχοληθώ με την πολιτική. Ο λόγος που το ήθελε αυτό ήταν γιατί πλέον έχει φτάσει σε ηλικία 65 ετών και οργώνει όλη τη χώρα με τα ταξίδια του. Χρειάζεται να μένει πίσω ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Για ποιον λόγο δεν δίνεις συνεντεύξεις και αποφεύγεις το lifestyle κομμάτι;
Στόχος όλων των στελεχών της Ενωσης Κεντρώων είναι να παρουσιάζουμε τις θέσεις του κόμματος και όχι να διαφημίζουμε τον εαυτό μας. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύουμε τον πρόεδρο, τις αξίες του και τον πολυετή αγώνα του. Το lifestyle ενός βουλευτή δεν πρέπει να είναι η προτεραιότητά του.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν παπαράτσι φωτογραφίες με τη σύντροφό σου. Πώς αισθάνθηκες;
Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει ότι μπαίνοντας στην πολιτική θα πρέπει να αλλάξουν οι καθημερινές του συνήθειες. Δεν κρύβομαι και ούτε θα το κάνω ποτέ. Ως δημόσιο πλέον πρόσωπο, μου είναι απόλυτα φυσιολογικό να δω φωτογραφίες από προσωπικές μου στιγμές να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι το αν θέλει ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας να εκτίθεται με αυτό τον τρόπο.

Μίλησέ μου για τα παιδικά σου χρόνια. Σε μικρή ηλικία έχασες τον πατέρα σου. Πώς ήταν;
Ημουν πάρα πολύ μικρός και είχα την «τύχη» να μη νιώσω την απώλεια ενός πατέρα, όπως μπορεί να την έχουν νιώσει άλλα παιδιά. Είχα επίσης την τύχη να έχω έναν πατέρα που μου στάθηκε καλύτερα και από οποιονδήποτε βιολογικό. Εχω πει και στο παρελθόν ότι πατέρας δεν είναι πάντα μόνο ο βιολογικός, αλλά και αυτός που είναι δίπλα σου σε όλες τις στιγμές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας σου. Αυτός που σου διδάσκει αρχές και αξίες. Αυτός που σε μεγαλώνει και αυτός που σέβεται και αγαπά τη μάνα που σε γέννησε.

Εχεις μια όμορφη σχέση με τη μητέρα σου. Σε επηρεάζει στις αποφάσεις σου; Σου δίνει συμβουλές;
Οι μανάδες πάντα νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα μικρό παιδί, με έναν έφηβο. Για τη μάνα τα παιδιά ποτέ δεν μεγαλώνουν και άρα δεν σταματούν να τους δίνουν συμβουλές. Πολλές φορές, όσο ώριμος και να είναι ένας άντρας, η μητρική συμβουλή μπορεί να είναι και η σοφότερη. Δεν με επηρεάζει στις αποφάσεις μου όσο πιστεύετε, γιατί, αν το έκανε, δεν θα ήμασταν τώρα εδώ να σας δίνω αυτή τη συνέντευξη. Ηταν ο άνθρωπος που επέμεινε περισσότερο από κάθε άλλον να μην ασχοληθώ με την πολιτική!
Ο Βασίλης Λεβέντης έχει δηλώσει ότι μπορεί να μην έκανε παιδιά, αλλά σε αγαπάει σαν να είσαι δικό του παιδί και παραπάνω. Μίλησέ μας για τη σχέση αυτή. Πότε ξεκίνησε;
Η σχέση μου με τον πρόεδρο ξεκίνησε από τα πρώτα μου παιδικά χρόνια. Οπως είπα παραπάνω, μου στάθηκε καλύτερα και από βιολογικός πατέρας. Αποδεικνύει καθημερινά το μέγεθος της αγάπης του για εμένα. Πείτε μου, αλήθεια, υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση και πιο έντονο συναίσθημα για έναν γιο, όταν μιλώντας για αυτόν ο πατέρας του δακρύζει;
Τι θα ήθελες να του πεις δημόσια;
Τον αγαπώ, τον στηρίζω και δεν θα τον προδώσω ποτέ.
Παντρεύτηκες νωρίς, χώρισες και νωρίς. Τελικά είναι δύσκολο να κρατηθεί ένας γάμος;
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να απαντώ σε θέματα που αφορούν την προσωπική μου ζωή, πόσω μάλλον όταν αυτά μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση τα παιδιά μου. Να θυμίσω ότι η Αναστασία είναι μαθήτρια Δημοτικού (τρίτη τάξη από τη νέα σχολική χρονιά) και ούσα κόρη δημοσίου προσώπου κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με αρνητικά σχόλια ή συζητήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η γενική μου άποψη είναι ότι δύο άνθρωποι, όταν βλέπουν ότι οι διαφορές τους είναι μεγαλύτερες από τα κοινά τους θέλω, οφείλουν για το καλό των παιδιών τους να διατηρήσουν άριστη σχέση. Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να χωρίζουν οι δρόμοι τους, παρά να μένουν κάτω από την ίδια στέγη χωρίς ουσία.
Μίλησέ μου για τα δύο σου παιδάκια και για τη σχέση σας. Εχω μάθει ότι είσαι ένας υπέροχος πατέρας.
Προσπαθώ να τους προσφέρω ασφάλεια και αγάπη. Θέλω να μεγαλώσουν με αρχές και αξίες και να γίνουν καλοί άνθρωποι, που θα προσφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία και στην οικογένειά τους. Το αν είμαι υπέροχος πατέρας θα το κρίνουν τα ίδια μεγαλώνοντας. Οπως ξέρετε, στο τέλος κάνουμε τον… λογαριασμό! Το μόνο που έχω να πω για τα παιδιά μου είναι ότι είναι τα καλύτερα και ομορφότερα του κόσμου… Είμαι λίγο υπερβολικός μήπως; Ε, ναι, το παραδέχομαι… Είμαι χαζομπαμπάς!

Read More

And More