Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.11.2015 | 21:55
Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou

Μηνάς Χατζησάββας: Πέθανε λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της νέας του ταινίας - Η ζωή και η καριέρα του

Μηνάς Χατζησάββας: Πέθανε λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της νέας του ταινίας - Η ζωή και η καριέρα του
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του έδωσε ο Μηνάς Χατζησάββας. Δεν κατάφερε όμως να βγει νικητής. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 67 ετών. Ακριβώς μια εβδομάδα από την ημέρα της νοσηλείας του στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Ο Μηνάς Χατζησάββας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έχοντας πάθει τρία εγκεφαλικά. Ήταν στο σπίτι του μαζί με τον καλό του φίλο και συνάδελφο Κώστα Φαλελάκη.

Το βεβαρυμένο του ιστορικό έκανε την κατάσταση να είναι κρίσιμη από την αρχή και τους καλούς του φίλους να έχουν μεγάλη αγωνία. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και ο καλός του φίλος και δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης.

Πέθανε μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" στην οποία πρωταγωνιστεί.



Ο ηθοποιός συμπλήρωσε φέτος μισό αιώνα καλλιτεχνικής πορείας με μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Το "μικρόβιο" της υποκριτικής του κόλλησε όταν τον πήγε η αδερφή του σε μία προβολή της ταινίας του Πίτερ Παν, στη Νέα Σμύρνη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Μαγεύτηκε από την ταινία και από τότε ήξερε πως θα γίνει ηθοποιός.

Ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου. Από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.



Έχει παίξει σε πολλά θεατρικά έργα με σημαντικούς ρόλους από το διεθνές και το εγχώριο ρεπερτόριο. Είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το καλοκαίρι του 2015 στο έργο "Οι Τυφλοί, ή ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο" του Μ. Μαίτερλινκ, σε σκηνοθεσία Ζ. Χατζηαντωνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.



Με το ψευδώνυμο "Πρόδρομος Σαββίδης" εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: "Σπέρμα", "Η χαμένη" και "Δύο σταγόνες βροχή". Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του “Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο”.



Ευρύτερα γνωστός στο κοινό έγινε από τις τηλεοπτικές επιτυχίες "Αναστασία" και "Ανατομία ενός εγκλήματος".



Η φιλμογραφία του:

Όμορφες μέρες (1970)
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
1922 (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Ρεπό (1982)
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)
Η άλλη όψη (1991)
Κλειστή στροφή (1991)
Η εποχή των δολοφόνων (1993)
Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)
Απόντες (1996)
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)
... κι αύριο μέρα είναι (2001)
Ακροβάτες του κήπου (2001)
Μια μέρα τη νύχτα (2001)
Lilly’s story (2002)
Η τρίτη νύχτα (2002)
Ο βασιλιάς (2002)
Ωραία Ελένη (2004)
J.A.C.E. (2011)
Άδικος κόσμος (2011)
Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)
Miss Violence (2013)
Ένας άλλος κόσμος (2015)

Η σπουδαία καριέρα του χρειάστηκε θυσίες. Συνειδητά ήρθε πολλές φορές σε κόντρα με την προσωπική του ζωή για τη δουλειά. Της ήταν όμως αφοσιωμένος μέχρι το τέλος...

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook