Μιχάλης Χατζηγιάννης: Οι κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και τα μπλεξίματα που είχε στο παρελθόν με το ΣΔΟΕ

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να έκανε λίγες επιλεκτικές εμφανίσεις, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, όμως, τώρα, βρίσκεται και πάλι… στο μάτι του κυκλώνα. Ο γνωστός τραγουδιστής καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ που του έβαλε η εφορία για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ, τα οποία είχε βγάλει στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Βλέποντας τη ζωή του να καταστρέφεται και το χρέος να τον πνίγει ζήτησε την επιείκεια του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. Ο γνωστός τραγουδιστής, μάλιστα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να δοθεί λύση, εξομολογείται: “Δεν αντέχω να δίνω 45.000 ευρώ το μήνα”.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο διάσημος τραγουδιστής και σύντροφος της Ζέτας Μακρυπούλια έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχές και πιάνεται στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ. Όπως διαβάζουμε στο Down Town, οι σοβαρές οικονομικές περιπέτειες του Μιχάλη Χατζηγιάννη ξεκίνησαν τα δυο τελευταία χρόνια και νωρίτερα όμως, το όνομά του είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον δυο ακόμη περιπτώσεις που απασχόλησαν το οικονομικό ρεπορτάζ.


(ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: real)

Συγκεκριμένα, το 2012, διέρρευσε ότι έλεγχος του ΣΔΟΕ βρήκε το 18μετρο σκάφος του με το όνομα “Ζεμί” από τα αρχικά του ονόματος της Ζέτας και του δικού του, να έχει δηλωθεί ως επαγγελματικό. Ο τραγουδιστής πλήρωσε φόρους και πρόστιμα και η υπόθεση έληξε.

Η δεύτερη υπόθεση (και ενώ είχε μεσολαβήσει μια ιστορία με συναυλία στη Ρόδο), αφορούσε τη Ferrari, για την ακρίβεια δήλωση κλοπής πινακίδων της Ferrari που είχε το 2014 προς πώληση, η οποία αποδόθηκε σε παρανόηση χωρίς να παραπεμφθεί σε δίκη.

Αυτήν τη φορά όμως, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά… Ο τραγουδιστής βρέθηκε την Τετάρτη στο Διοικητικό Εφετείο και θέλησε να καταθέσει για την υπόθεση των εμβασμάτων που φέρεται να μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ ευρώ. Αυτά τα εμβάσματα μάλιστα, εκτός από υψηλή φορολογία φέρνουν και τον καλλιτέχνη αντιμέτωπο με την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος.

Συγκεκριμένα, βούλευμα – φωτιά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, παραπέμπει τον τραγουδιστή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς, σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, απέκρυψε τα εισοδήματά του από την εφορία -για να γλιτώσει φόρους- και τα έμπλεξε με νόμιμα χρήματα.

Read More

And More