Μαριέλλα Σαββίδου: Ποζάρει στο κρεβάτι με γοητευτικό αγόρι και αποκαλύπτει… τι θεωρεί sexy πάνω της!

Έξυπνη, δραστήρια και χαμογελαστή. Η Μυριέλλα Σαββίδου δεν σταματά να είναι η χαρά της ζωής και να μιλά με αυθορμητισμό για όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στην καθημερινότητά της. Τα Καλημερούδια, το θέατρο, η Εθνική Ελλάδος, οι άντρες και το σύμφωνο συμβίωσης είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία μίλησε και αποκάλυψε στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το “Down Town” αν έχει δεχτεί ποτέ αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της…

Δεν ήταν λίγο δίκοπο μαχαίρι, επειδή είσαι κυπριακής καταγωγής, το να υποδυθείς τη Στάλω στην «Εθνική Ελλάδος»;

Τιμή μου και καμάρι μου που κάνω τη Στάλω! Είναι ένας φανταστικός ρόλος, ένα μεγάλο δώρο από τον Γιώργο Καπουτζίδη. Μόνο μία Κύπρια θα μπορούσε να την υποδυθεί, λόγω των κυπριακών που είναι πολύ δύσκολο να τα μιλήσει κάποιος από την Ελλάδα. Ο Γιώργος αγαπά πολύ την Κύπρο και ήθελε το ένα τέταρτο της Εθνικής του να είναι κυπριακό. Άλλωστε, έχουμε και κάποια κοινά με τη Στάλω στον χαρακτήρα. Έχω κι εγώ την παιδική ανεμελιά και τον αυθορμητισμό της.

Πιστεύεις ότι είναι παγίδα για έναν ηθοποιό, ο οποίος βιώνει μία επαγγελματική επιτυχία όπως εσύ, μήπως ο κόσμος τον ταυτίσει με τον ρόλο του κι έπειτα τον αναζητά και στις επόμενες δουλειές του με τον ίδιο τρόπο;

Ναι, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να είναι υπαρκτός. Όμως μπορείς να τον αποφύγεις, κάνοντας διαφορετικές επιλογές. Όσον αφορά στη Στάλω, είναι τόσο καλογραμμένος ρόλος που κανένας ρόλος κοντινός της δεν θα μπορούσε να τον ξεπεράσει. Ως ηθοποιός καλό είναι να δείξεις όλο το εύρος των δυνατοτήτων σου και να μην υποδύεσαι μια ζωή μόνο έναν ρόλο. Τώρα, στο «Αναμείνατε στο ακουστικό σας», στο θέατρο, υποδύομαι την Ντενίζ. Έ, λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με τη Στάλω και γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα. Είναι μια κοπέλα η οποία αποφασίζει να γίνει μητέρα και μη έχοντας σύντροφο πάει σε τράπεζα σπέρματος και κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση. Παίρνει τη θαρραλέα απόφαση να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της. Τον αγαπώ αυτό το ρόλο, γιατί έχει μια θετικότητα και αξιοπρέπεια.

Εσύ, θα μεγάλωνες ποτέ μόνη σου ένα παιδί;

Ναι, αμέ. Τη βρίσκω μία πολύ θαρραλέα πράξη. Εάν δεν είχα σύντροφο και αποφάσιζα ότι είχε έρθει η στιγμή για να γίνω μάνα, θα λειτουργούσα αναλόγως. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά μόνοι τους. Το πιο σημαντικό για ένα παιδί είναι να μεγαλώσει με αγάπη.

Επειδή πέρασε καιρός πια, σήμερα δείχνεις περισσότερη κατανόηση στη fashion blogger που είχε χαρακτηρίσει «παχιά» τη Μαρία Κορινθίου, λέγοντας επίσης ότι έχει «χοντρά πόδια»;

Όχι, εμμένω στην άποψή μου! Στο θέμα της διάκρισης δεν χωράει καμία κατανόηση. Από τη στιγμή που θεωρείς ότι κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων που κουβαλούν κάποιο χαρακτηριστικό δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους άλλους -είτε στην ομορφιά είτε στο ντύσιμο είτε σε οτιδήποτε άλλο- κάνεις διάκριση και είναι ρατσιστικό. Στο εξωτερικό επικρατεί μία φιλοσοφία που λέει ότι «όλοι οι τύποι σωμάτων είναι όμορφοι», «όλοι οι χρωματισμοί δέρματος είναι όμορφοι». Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα μία ωραία γυναίκα πρέπει να είναι απαραίτητα ένα και μόνο πράγμα. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Δεν μπορείς να λες ότι είναι προβληματικός ένας σωματότυπος. Προβληματική είναι η στάση μας όταν κάνουμε διάκριση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα κιλά, αλλά και με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα δέρματος, τα πολιτικά πιστεύω.

Θα μπορούσες να είσαι «μάρτυρας» -κουμπάρα- ακόμη και σε ένα σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, ένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και στην Κύπρο πια;

Σαφέστατα. Είδα φωτογραφίες την προηγούμενη βδομάδα από το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων που έγινε στην Κύπρο και συγκινήθηκα. Είναι τόσο όμορφο οι άνθρωποι να αγαπιούνται βαθιά και αληθινά και να μπορούν να το ζουν χωρίς άγχος και χωρίς να πρέπει να κρύβονται.

Εσένα σε έκαναν να αισθανθείς ποτέ άβολα με τη εικόνα σου;

Μπορεί να το προσπάθησαν. Και πιο παλιά μπορεί να το πετύχαιναν. Είμαι μία γυναίκα που φοράει νούμερο 12 στα ρούχα, και ναι, έχω καμπύλες, έχω τον σωματότυπο της κλεψύδρας. Και λοιπόν; Τιμή μου και καμάρι μου! Δεν κρύβομαι. Αγαπάω το σώμα μου όπως είναι. Κι αυτό πρέπει να κάνουν όλοι. Όπως και να μοιάζει. Έτσι έχω γαλουχηθεί. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά και στην αυτοπεποίθηση. Γιατί να μη νιώθουμε ωραίοι και σέξι αν έχουμε καμπύλες; Νιώθω πολύ καλά, όπως ακριβώς είμαι. Είναι πολύ φασιστικό να δίνουμε μόνο ένα πρότυπο για την ομορφιά. Ας υπάρχουν και οι γυναίκες εκείνες που να ‘χουν και πιασιματάκια (γελάει). Έχουν κι αυτού του είδους οι γυναίκες τις επιτυχίες τους, πίστεψέ με… (μου κλείνει το μάτι). Ευτυχώς, έχουμε όλες και όλοι το κοινό μας.

Τώρα που είσαι πολύ αναγνωρίσιμη πια, έχεις περισσότερες κατακτήσεις στους άντρες;

Καλή ερώτηση! Δεν ξέρω, μπορεί να γίνεται και να μην το καταλαβαίνω. Αν και από ό,τι πιάνω στον αέρα, θα σου έλεγα ότι με φλερτάρουν το ίδιο με πριν. Ένα χρόνο είμαι γνωστή, οπότε δεν έχει γίνει και κάτι.

Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή; Όταν ερωτεύεσαι ας πούμε;

Καλά, άμα ερωτευτώ, τυφλώνομαι και παθιάζομαι. Είμαι πολύ δοτική!

Και μετά;

Αχ! Αχ! Μετά… Μετά πέφτω στα πατώματα και κλαίω! (γελάει). Drama queen. Αλήθεια. Μου αρέσει να ζω τα πράγματα ολόκληρα. Όπως είναι. Μια ζωή την έχουμε, ρε παιδί μου. Δεν ερωτεύομαι εύκολα, αλλά άμα το κάνω, τέλος. Δίνομαι 100%. Κι ας απογοητευτώ.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου!

Read More

And More