Μύρωνας Στρατής: Είναι ακόμα single ή μήπως όχι; Τι τον συνδέει ακόμα με τη Μαίρη Συνατσάκη;

Κάνει μόνιμες σχέσεις, λατρεύει τη μαγειρική, δεν πίνει, δεν καπνίζει και παραμένει ρομαντικός, αν και πια δεν ζει “στην κοιλάδα με τα μικρά πόνι”. Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, ο Μύρωνας Στρατής μιλάει στο People. Για την εργένικη ζωή του, για την περίοδο που έχασε τον εαυτό του, για το χωρισμό, για τη Μαίρη Συνατσάκη, για το αν είναι έτοιμος να κάνει νέα σχέση, για το αν είναι μόνος του αυτόν τον καιρό. Είναι; Για να δούμε…

Ας διαβάσουμε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στην Χριστίνα Ζάχου.

Ρομαντικός είσαι;
Κινούμαι πάρα πολύ με το συναίσθημα και, ναι, είμαι ρομαντικός. Στην ηλικία των 19 ήμουν στην κοιλάδα με τα μικρά πόνι, όμως τώρα έχω σκληρύνει λίγο. Είναι φυσιολογικό, γιατί μεγαλώνοντας ζεις καταστάσεις και συμβαίνουν διάφορα πράγματα γύρω σου. Από την άλλη, ο βασικός πυρήνας του ατόμου δεν αλλάζει. Επιλέγω να είμαι ρομαντικός, γιατί έτσι έχει ενδιαφέρον η ζωή. Αν δεν είμαστε ρομαντικοί, ζούμε πολύ βαρετά. Περνούν οι μέρες χωρίς να συμβαίνει κάτι. Άλλωστε οι άνθρωποι πάντα ερωτεύονται και δίνονται ο ένας στον άλλον.

Πώς κύλησε ο χρόνος ως εργένης;
Έχω περάσει πολύ όμορφα αυτό το διάστημα. Έχω φλερτάρει κι έχω ταξιδέψει πάρα πολύ. Η ζωή συνεχίζεται όμορφα, όπως πρέπει να είναι. Κάθε φορά που αρχίζεις ή τελειώνεις μια σχέση, ανοίγεται ένας νέος κόσμος μπροστά σου. Βλέπω πάντα το ποτήρι μισογεμάτο.

Τι είναι αυτό που ανακάλυψες για τον εαυτό σου μετά το χωρισμό;
Κατάλαβα πως η μοναξιά είναι κάτι ωραίο. Χρειάζεται να μείνεις ένα διάστημα μόνος σου για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου πράγματα. Έτσι, βλέπεις και τα λάθη που έγιναν μέσα στη σχέση. Τώρα που είμαι ήρεμος, αναρωτήθηκα γιατί κάποια στιγμή συμπεριφέρθηκα με συγκεκριμένο τρόπο. Κάνεις την αυτοκριτική σου και προχωράς. Η κάθε σχέση είναι μια εμπειρία και είναι στο χέρι σου να βγεις καλύτερος άνθρωπος

Φλέρταρες αρκετά;
Δεν το έχω πολύ με το φλερτ, γιατί ήμουν πάντα σε μακροχρόνιες σχέσεις. Έχω δύο καλούς φίλους που φλερτάρουν και το βρίσκω πολύ συναρπαστικό. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βγει και θα κάνει χαμό.

Πέρασες όμως και αυτή τη φάση, σωστά;
Ναι, μωρέ. Είναι λογικό. Μετά ηρεμείς. Η ζωή συνεχίζεται μια χαρά.

Είσαι έτοιμος να κάνεις νέα σχέση;
Δεν το ξέρεις πότε είσαι έτοιμος. Αυτό σου σκάει ξαφνικά.

Έχει σκάσει κάτι ξαφνικά αυτό το διάστημα;
Μπορώ να σου πω πως είμαι πολύ καλά. Όλα τα πράγματα έχουν μπει στη θέση τους.

Αυτό σημαίνει πως δεν είσαι μόνος σου;
Έλα, τώρα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Δεν ξέρω. Είμαι καλά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ

Πώς σου φαίνεται που σε ρωτάνε ακόμη για τη σχέση σου με τη Μαίρη Συνατσάκη;
Είναι πολύ παράξενο, γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια από το χωρισμό μας κι έχουμε προχωρήσει τις ζωές μας. Πραγματικά μου φαίνεται αστείο να με ρωτάνε ακόμη για τη Μαίρη. Δεν έχω να πω κάτι, ξέρω πως έχει προχωρήσει κι εκείνη τη ζωή της.

Κρατάς επαφή με τις πρώην σου;
Δεν είναι πολύ εύκολο. Με τη Μαίρη και τον Παναγιώτη Χατζηδάκη έχουμε βαφτίσει το παιδάκι της Ράνιας Θρασκιά, οπότε είμαστε όλοι νονοί. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσά μας.

Read More

And More