Νάντια Κοντογεώργη: Το new entry της «Μουρμούρας» μοιράζεται την αλήθεια της

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι μες την τρελή χαρά, λίγο κούκου και με τα μυαλά στα σύννεφα… «Μην μπερδεύεστε, είναι απλά ρόλοι» ,ξεκαθαρίζει στην Τώνια Σταυρινού και στο κυπριακό περιοδικό Omikron. Όταν σβήνουν τα φώτα παλεύει με φόβους, ζει με ανασφάλειες και κρατιέται από την πίστη της.

Αυτή είναι η μεγάλη παρανόηση για τους ηθοποιούς που έχουν ταυτιστεί με την κωμωδία. Παγιδεύονται στην πεποίθηση του κοινού ότι οφείλουν ανά πάσαν στιγμή να ψυχαγωγούν, να προσφέρουν χαρά, να ταΐζουν με γέλιο τους πεινασμένους… «Προτιμώ να συντονίζομαι με θετικά συναισθήματα και προθέσεις, αλλά δεν έχω και αγωνία να το πετύχω. Όταν τα καταφέρνω ναι, θέλω να προσφέρω χαρά, να κάνω τους ανθρώπους να αισθάνονται όμορφα. Δεν το κάνω όμως επί τούτου». Στις παρέες δεν παίζει κατά ανάγκη το ρόλο του διασκεδαστή. «Οι ρόλοι εναλλάσσονται» μου λέει. «Μερικές φορές εγώ κάθομαι στην καρέκλα του θεατή που θέλει να ψυχαγωγηθεί. Με τους φίλους μου γνωριζόμαστε πια πολύ καλά. Είμαι τυχερή και ευγνώμων που τους έχω». Αυτό που σίγουρα δεν παίζει στην προσωπική της ζωή είναι ρόλους. «Όταν λειτουργούμε με ρόλους και όχι με την αλήθεια μας είναι επόμενο να μην μπορούμε να συσχετίσουμε ουσιαστικά και βαθιά. Εγώ αυτό το αποφεύγω ως πρακτική».

Η Νάντια Κοντογεώργη είναι το new entry του φετινού κύκλου της σειράς «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» σε ένα ρόλο που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη δική της πραγματικότητα. Η ηρωίδα είναι παντρεμένη, με παιδί και τη ρωτάω αν έχει εισπράξει την πίεση της κοινωνίας να παντρευτεί και να γίνει μητέρα. «Όχι ιδιαίτερα. Αυτά είναι φάσεις ζωής και κάθε ζωή έχει το δικό της δρόμο. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει η δική μου». Δεν έχει πάντως απαντήσει αν θέλει να πάρει αυτό το πακέτο. «Δεν τα προγραμματίζω αυτά τα σημαντικά στη ζωή. Νομίζω ότι εκείνη ξέρει».

Μετά από μια δεκαετία στο χώρο της υποκριτικής αισθάνεται πάντως ότι ανοίγεται ένας νέος κύκλος μπροστά της. «Δεν ξέρω ακριβώς τι θα φέρει αλλά ονειρεύομαι με σαφήνεια» μου λέει. Τι σας άφησε ο προηγούμενος, τη ρωτάω. «Χαμόγελα, ανθρώπους και ευγνωμοσύνη και κυρίως τη φωτιά να συνεχίζει να καίει». Εκτός από τη «Μουρμούρα» και την παράσταση «Είμαστε μια Καλή Γενιά» που ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, με τη συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά, ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά. Θα συμμετέχει στην «Οπερέτα» του Γκόμπροβιτς, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, που ανεβαίνει τον Απρίλιο στο Εθνικό Θέατρο. Τι την κάνει ευτυχισμένη στο τέλος της ημέρας; «Το ότι έζησα υγιής μια ακόμη ημέρα και απόλαυσα το δώρο της ζωής».

Read More

And More