Νίκος Κουρής: Δίνει τη δική του εκδοχή για το φαινόμενο του «Survivor»

Δηλώνει ηθοποιός όλο το 24ωρο, δίνει τη δική του εκδοχή για το φαινόμενο του «Survivor» κι εξηγεί γιατί θεωρεί τον εαυτό του παρεξηγημένο. Ο Νίκος Κουρής διανύει την πιο cool στιγμή του και μιλάει για όλα στο περιοδικό Glow και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο.

Μπορεί ο Νίκος Κουρής να παίξει κωμωδία; Και μάλιστα να είναι και καλός; Ναι μπορεί, όπως αποδεικνύει ο ρόλος του στη σειρά του Alpha «Παραμύθι… αλλιώς», αλλά και οι μετρήσεις τηλεθέασης, που δείχνουν ότι η δουλειά αυτή αντέχει με αξιοπρέπεια απέναντι στον τυφώνα που λέγεται «Survivor». «Αυτή η παρεξήγηση με μένα υπάρχει χρόνια. Εμένα η κωμωδία μου αρέσει πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η ψυχή μου και η φύση μου είναι στην κωμωδία. Απλά, λόγω της διαδρομής μου οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχω φτιαχτεί για να παίζω μόνο δραματικούς ρόλους. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται για σένα που να μην έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου! Οι επιλογές μου όλα τα χρόνια με έχουν τοποθετήσει στο μυαλό πολλών ανθρώπων με την αντίστοιχη ταμπέλα».

Ο Alpha φαίνεται πως θέλησε να επενδύσει στη μυθοπλασία και μάλιστα με μια σειρά που δεν είναι εύπεπτη κι έχει ατάκες διπλής ανάγνωσης. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που ο Νίκος δέχθηκε να πάρει μέρος, όταν έπιασε στα χέρια του το σενάριο. «Η δουλειά αυτή δεν είναι κάτι κοινότυπο, ούτε κάτι που έχει ξαναγίνει και ουσιαστικά αποτελεί ένα όνειρο ζωής του σεναριογράφου μας Λώρη Λοϊζίδη, που κατάφερε να την υλοποιήσει. Εμείς πιστεύουμε ότι η μυθοπλασία θα κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό που θέλει να πάει σε αυτή την περιοχή και να μη δει πιο reality πράγματα. Ήδη η σειρά αυτή πηγαίνει πολύ καλά και θα πάει και καλύτερα. Χρησιμοποιεί την εποχή του μεσαίωνα για να κλείσει το μάτι στον τηλεθεατή και να γίνει ακόμη πιο αστεία. Δεν πρόκειται ωστόσο για ένα low budget “Game of Thrones”, όπως διάβασα κάπου. Δεν ήταν η πρόθεση μας να το μιμηθούμε».

Η κουβέντα αναπόφευκτα πηγαίνει στον Γιώργο Αγγελόπουλο και την υπόλοιπη παρέα του «Survivor». Ο Νίκος έχει άποψη, για την ακρίβεια ενώ θα πίστευε κάποιος ότι θα το κατέκρινε, σε αντίθεση εκείνος κατανοεί απόλυτα γιατί κάνει ποσοστά που ξεπερνούν το 70%. «Κανείς δεν περίμενε ότι το Survivor θα έκανε αυτήν την επιτυχία. Φαντάζομαι ούτε οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ είχαν κατά νου ότι θα έκαναν τέτοια νούμερα. Δεν μπορώ να αναλύσω τον τηλεοπτικό θρίαμβο που έχει, αλλά σίγουρα κάτι κάνει στον κόσμο για να το βλέπει».

Στον ελεύθερό του χρόνο πηγαίνει βόλτες με τον γιο του Πέτρο, κυκλοφορεί με τα πόδια στην Αθήνα, που γεμίζει τις «μπαταρίες» του με την ενέργειά της, και ονειρεύεται σταδιακά να περάσει από τον ρόλο του ηθοποιού σε εκείνον του σκηνοθέτη. «Ναι, είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά για το μέλλον. Δε θέλω να γίνω σκηνοθέτης απλά για να έχω τον τίτλο, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να κάτσω από την άλλη μεριά και να εφαρμόσω πράγματα που έμαθα στη δουλειά αυτή και μου λείπουν ως ηθοποιού».

Στην πορεία του απέρριψε πολλές προτάσεις που θα έφερναν περισσότερα χρήματα στο σπίτι, αλλά θέλησε να μείνει συνεπής στα «θέλω» του και στα όσα είχε στο μυαλό του όταν ήταν 18 ετών. «Όποιος έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που διέπουν τον εαυτό του και τη δουλειά του δεν κάνει εκπτώσεις. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να με γνώρισε από το “Αυτή η νύχτα μένει”, αλλά ουσιαστικά την πρώτη μου επιτυχία την έκανα το 1998 με την παράσταση “Γυάλινος κόσμος” που ήταν sold out για δύο χρόνια. Ήταν μια τεράστια επιτυχία κι αν δεν γινόταν ο σεισμός του 1999 στην Αθήνα, που προκάλεσε υλικές ζημιές στο θέατρο, το έργο θα μπορούσε να παίζεται για μια 10ετία ακόμη. Από τότε είχα άλλα όνειρα μέσα μου και δεν ήθελα να εξαργυρώσω αυτήν την επιτυχία με τηλεοπτικές δουλειές που δεν μου άρεσαν. 22 χρόνια μετά, ωστόσο μέσα μου δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Διατηρώ ακόμη την ίδια αισθητική για τα πράγματα», μου λέει και μάλλον αυτό είναι το μεγάλο παράσημο της ζωής του. «Είμαι ηθοποιός όλο το 24ωρο, αυτή είναι η φύση μου. Δε σημαίνει ότι παίζω ρόλους στην πραγματική μου ζωή, απλά βιώνω τα πάντα ως ηθοποιός», θα πει.

Read More

And More