Νίκος Βουρλιώτης: Μιλά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε και τον ερχομό του παιδιού του

Θα έστελνε το παιδί του στο “Junior Music Stars“; Γιατί αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ant1; Τι κοινό έχει με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο; Ο Νίκος Βουρλιώτης μιλάει για την νέα του ζωή στην εφημερίδα Αγορά και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο.

Φέτος μας ξεδιπλώνεις μια διαφορετική πτυχή του Βουρλιώτη στο «Junior Music Stars» του ΣΚΑΪ. Τι σε έπεισε να είσαι στο παιχνίδι;

Δεν δυσκολεύθηκα καθόλου να απαντήσω θετικά και θα σου εξηγήσω το «γιατί». Είχα σοβαρές ασφαλιστικές δικλείδες για την ποιότητα και το περιεχόμενο του «Junior Music Stars» από την στιγμή που γνωρίζω την αισθητική και τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τόσο ο Γιώργος Θεοφάνους όσο και η γενική διευθύντρια προγράμματος του καναλιού, Άλκηστις Μαραγκουδάκη.

Ως μελλοντικός πατέρας, το παιδί σου θα το έστελνες σε έναν τέτοιο μουσικό διαγωνισμό;

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να μιλήσω υποθετικά και δεν πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τον πρώτο λόγο τον έχει ο γονιός. Με άλλα λόγια, όταν έρθει το παιδί σου και σου πει να πως θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, οφείλεις να το ακούσεις και να σεβαστείς την επιθυμία του. Για μένα σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να το προστατεύσεις, να λειτουργήσεις ως «ενημερωτικό φυλλάδιο» και να το βοηθήσεις να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Εκτός από το παιχνίδι όμως υπάρχει και μια ταινία που μόλις βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το «The Bachelor» είναι η ελληνική εκδοχή του «Hangover»;

Συνήθως όταν ακούμε για μια ανδροπαρέα και μπάτσελορ το μυαλό μας πηγαίνει σε χολιγουντιανές ταινίες τύπου «Hangover» και τέτοιες παρόμοιες. Το δικό μας είναι ένα ελληνικότατο κι ολόφρεσκο ελληνικό προϊόν! Πέρασα τέλεια μέσα σε αυτή την μαγική τετράδα με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Αποστόλη Τότσικα και τον Θανάση Βισκαδουράκη, ενώ να σου πω ότι εγώ υποδύομαι έναν τύπο που είναι ο κλασικός… μαμάκιας. Είναι κολλημένος με την μαμά του κι επί της ουσίας είναι ο βλάκας της παρέας.

Μέσα σε όλη αυτή την μεγάλη καριέρα καβάλησες ποτέ το «καλάμι»; Ένιωσες κάποιες στιγμές την επιτυχία να σου φουσκώνει τα μυαλά;

Αυτό είναι αναπόφευκτο. Πολλές φορές, ξέρεις, κι εσύ να μην έχεις αυτή την διάθεση μπορεί να σε κάνει το περιβάλλον σου να γίνεις πιο εγωπαθής. Στις περιπτώσεις αυτές το βασικότερο είναι να μπορέσεις να απομονωθείς στο σκοτεινό δωμάτιο του μυαλού σου και να μπορέσεις να ξαναβάλεις τα πράγματα στην θέση τους.

Πάντως, είναι γεγονός ότι ο Βουρλιώτης που έκανε όλη την Ελλάδα να χορεύει r’n’b μια δεκαετία πριν δεν έχει τίποτα κοινό με τον σημερινό. Εκείνος ο σκληρός τύπος έχει δώσει την θέση του σε έναν άνθρωπο πιο γήινο. Τι έχει αλλάξει μέσα σου;

Η ηλικία μου. Ήμουν 10 χρόνια νεότερος! Περιγράφεις έναν νεαρό καλλιτέχνη στο ξεκίνημα του που παρουσίαζε την δουλειά του με τον τρόπο που τότε ήθελε να την παρουσιάσει. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, έχει αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα αλλά κι εγώ ο ίδιος. Πλέον έχω απομυθοποιήσει μέσα μου ένα σωρό πράγματα και κατάφερα να «χτίσω» μια πιο ουσιαστική σχέση με τον εαυτό μου. Τώρα σίγουρα περνάω πιο καλά με το μέσα μου.

Πότε φοβήθηκες πιο πολύ για την ζωή σου;

Έχουν συμβεί πολλά που με έχουν φοβίσει και στο παρελθόν πέρασα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πίστευα ότι ήταν η κακιά αρρώστια, αλλά τελικά δεν ήταν.

Το «Καληνύχτα Ελλάδα», το late night show που έκανες στον Ant1, είχε συζητηθεί πολύ εκείνη την εποχή. Για ποιο λόγο δεν συνεχίστηκε; Θα έκανες ξανά κάτι αντίστοιχο;

Κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες θα το έκανα ξανά. Τότε παρουσιάσαμε κάτι εντελώς νέο και φρέσκο για την ελληνική τηλεόραση. Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μας με τον Ant1 και στην συνέχεια κάναμε νέες συζητήσεις με το κανάλι είχα ζητήσει να έχω εγώ το final cut της εκπομπής. Αυτό σήμαινε ότι ήθελα να έχω τον τελικό λόγο της εκπομπής, κάτι που συμβαίνει και με το «Ράδιο Αρβύλα». Δεν κατάφερα να το πάρω κι έτσι δεν προχωρήσαμε με ανανέωση του συμβολαίου. Ήταν μια εκπομπή που τότε είχε πάει πάρα πολύ καλά σε νούμερα.

Να μιλήσουμε λίγο και για την εγκυμοσύνη της Όλγας; Το φύλο του μωρού το ξέρεις;

Όχι ακόμη! Σε δύο εβδομάδες θα το μάθουμε.

Το ενδεχόμενο να είναι κορίτσι και ο Nivo ξαφνικά να τρέχει πίσω από την κόρη του ως κλασικός χαζομπαμπάς το έχεις σκεφτεί; Σε φαντάζομαι σαν το κακό πεθερό Robert De Niro στην ταινία «Meet the Fockers»…

Κάπως έτσι με φαντάζομαι αν είναι κορίτσι, εν τω μεταξύ η συγκεκριμένη είναι από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες. Ναι, κάθε μέρα σκέφτομαι τι θα συμβεί να είναι κορίτσι (γέλια). Μάλιστα οι φίλοι μου λένε ότι η φύση εκδικείται στο τέλος. Προετοιμάζω τον εαυτό μου για κάθε ενδεχόμενο… Αν το μωρό είναι κορίτσι την έβαψα!

Πως αντέδρασες όταν η Όλγα σου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της;

Πολύ cool. Όταν με πήρε τηλέφωνο να μου το πει της είπα «κλείσε γιατί με παίρνει κάποιος στην άλλη γραμμή». Ήθελα να συγκεντρωθώ γιατί ήταν κάτι πολύ ξαφνικό.

Το παιδί σου ξέρεις σε τι κόσμο θα το φέρεις;

Σε έναν κόσμο πολύ σκληρό, αλλά με τα όπλο του την αγάπη. Θέλω να του μάθω αυτό που έλεγε ο Μάρκος Αυρήλιος. Να μάθει να ζει αληθινά, με αξίες κι αξιοπρέπεια.

Read More

And More