O Σάκης Ρουβάς σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις. Τι λέει για την Λυδία Κονιόρδου και τον Ντόναλτ Τραμπ!

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας άνθρωπος που δεν μένει ποτέ αμέτοχος στις εξελίξεις. Μάλιστα, πολλές φορές μας έχει συνηθίσει να τοποθετείται ανοιχτά και σε πολιτικά θέματα και να έχει σταθερή σχέση. Έτσι και αυτή τη φορά. Στο περιοδικό People μίλησε για το ενδεχόμενο εμπλοκή τους στην πολιτική σκηνή, τον Ντόναλντ Τραμπ και την Λυδία Κονιόρδου η οποία λίγες μέρες πριν ορκίστηκε υπουργός πολιτισμού.

“H πολιτική με ενδιαφέρει και με αφορά. Την παρακολουθώ. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που θα έπρεπε να έχουμε για τα κοινά όλοι μας, ειδικά αυτή την εποχή. Πιστεύω ότι οφείλουμε να είμαστε πιο ενεργοί ως πολίτες, και μάλιστα όταν τα ποσοστά αποχής είναι μεγαλύτερα από 30-40%, είναι καταστροφικό για τον τόπο μας, για μας τους ίδιους. Αυτό που ξεχωρίζει τη Δημοκρατία από τα άλλα πολιτεύματα είναι πως κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας, τουλάχιστον κάθε τέσσερα χρόνια ή όποτε γίνονται εκλογές. Έχουμε τη δύναμη να ψηφίζουμε, αλλά ακόμα και να μη βγει όπως το οραματιζόμασταν, έχουμε ξανά τη δυνατότητα, το δικαίωμα και την υποχρέωση να το αλλάξουμε. Παρ’ όλα αυτά, δεν συμβαίνει. Η αποχή μεγαλώνει και υπάρχουν πολλοί που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της ψήφου, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να εκλέγονται από ένα πολύ μικρό ποσοστό ψηφοφόρων. Διαφωνώ με την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά. Είναι βέβαια μια πράξη απαξίωσης του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, κάτι για το οποίο φέρουν ευθύνη κυρίως οι ίδιοι οι πολιτικοί αλλά και εμείς που τους εκλέγουμε, ή, ακόμα χειρότερα, που δεν τους εκλέγουμε. Έχουμε την προσωπική μας ευθύνη”, είπε ο Έλληνας star.

Τι έχει να πει ο ίδιος επίσης για την επιλογή της Λυδίας Κονιόρδου ως υπουργό πολιτισμού και τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν λίγο καιρό πριν που την έδειχναν να κάνει σεμινάρια ενεργειακής θεραπείας;
“Είναι μια σπουδαία ηθοποιός που έχει προσφέρει στο θέατρο και κατ’ επέκταση στον πολιτισμό μας. Είμαι εναντίον της ισοπέδωσης. Η πορεία του καθενός, οι πράξεις, οι θέσεις του τον ακολουθούν. Η πολιτική, ωστόσο, είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη που κρίνεται από το αποτέλεσμα. Τα ονόματα από μόνα τους δεν παίζουν ρόλο. Η προϋπηρεσία παίζει, με την έννοια πως όταν έχεις γνώσεις του αντικειμένου κάνεις τη δουλειά που αναλαμβάνεις πιο εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Αυτό θα κρίνει ποιος είναι καλός και ποιος όχι”, είπε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, για πολλούς σοκαριστικό, όπως το περιέγραψαν αναφερόμενοι στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ: “Με φοβίζει ο τρόπος διεξαγωγής και αντιπαράθεσης στις αμερικανικές εκλογές. Είναι άξιο ανάλυσης το επίπεδο του πολιτικού λόγου, όπως και ότι ο Τραμπ κατάφερε να πείσει. Μένει να κριθεί εκ του αποτελέσματος λοιπόν”.

Read More

And More