Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.09.2016 | 20:04

«Ο Βαρώνος της Φλωρεντίας»: Μια ιστορία ψυχής, που έγινε μυθιστόρημα!

«Ο Βαρώνος της Φλωρεντίας»: Μια ιστορία ψυχής, που έγινε μυθιστόρημα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
«Ο Βαρώνος της Φλωρεντίας», του συγγραφέα Πάνου Βήττα, κυκλοφορεί από τη Δυάς Εκδοτική. Ένας καινούργιος συγγραφέας στον χώρο του μυθιστορήματος και της περιπέτειας..

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γνωστή οικογένεια τραπεζιτών στη Φλωρεντία με πλούσια φιλανθρωπική δράση ξεκληρίζεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διασώζεται ένα κορίτσι, ο τίτλος ευγένειας και το palazzo. Ένας δημοσιογράφος αναζητά τις ρίζες του. Το πεπρωμένο τον οδηγεί στην Ιταλία όπου ανέλπιστα κληροδοτεί τον τίτλο, το οικόσημο της οικογένειας και την αμύθητη περιουσία.

«Είσαι ο Βαρώνος της Φλωρεντίας»… άραγε όλος αυτός ο πλούτος, ο ξεχασμένος ίσως πάνω από έναν αιώνα, ο θεός τον χρωστούσε σε μένα ή ήμουν ο εκλεκτός για ένα σκοπό που ακόμα δεν γνωρίζω; Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά ένιωθα ότι έκλεβα λίγο από την λάμψη του διάσημου βρετανού πράκτορα που έβλεπα στις ταινίες από μικρός, χωρίς τις δύσκολες σκηνές, χωρίς τους κακούς, όλα ρομαντικά και παιδικά. Καθώς η αδρεναλίνη έχει ποτίσει το σώμα μου, σαν δημοσιογράφος καλούμαι να παίξω έναν άλλο ρόλο σε ένα κόσμο που κινείται διαφορετικά, με άλλες ταχύτητες και καύσιμο το χρήμα… Έτσι κι αλλιώς στην ζωή το μόνο προβλέψιμο είναι το… Απρόβλεπτο Γνωστή οικογένεια τραπεζιτών στη Φλωρεντία με πλούσια φιλανθρωπική δράση ξεκληρίζεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διασώζεται ένα κορίτσι, ο τίτλος ευγένειας και το palazzo. Ένας δημοσιογράφος αναζητά τις ρίζες του. Το πεπρωμένο τον οδηγεί στην Ιταλία όπου ανέλπιστα κληροδοτεί τον τίτλο, το οικόσημο της οικογένειας και την αμύθητη περιουσία.«Είσαι ο Βαρώνος της Φλωρεντίας»… άραγε όλος αυτός ο πλούτος, ο ξεχασμένος ίσως πάνω από έναν αιώνα, ο θεός τον χρωστούσε σε μένα ή ήμουν ο εκλεκτός για ένα σκοπό που ακόμα δεν γνωρίζω; Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά ένιωθα ότι έκλεβα λίγο από την λάμψη του διάσημου βρετανού πράκτορα που έβλεπα στις ταινίες από μικρός, χωρίς τις δύσκολες σκηνές, χωρίς τους κακούς, όλα ρομαντικά και παιδικά. Καθώς η αδρεναλίνη έχει ποτίσει το σώμα μου, σαν δημοσιογράφος καλούμαι να παίξω έναν άλλο ρόλο σε ένα κόσμο που κινείται διαφορετικά, με άλλες ταχύτητες και καύσιμο το χρήμα… Έτσι κι αλλιώς στην ζωή το μόνο προβλέψιμο είναι το… Απρόβλεπτο!!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10