Ο σεφ Σεμπαστιέν Μπρα ζητεί να βγει από τον οδηγό Michelin

Ο οδηγός Michelin “λαμβάνει υπόψη” το αίτημα του Σεμπαστιέν Μπρα, σεφ του εστιατορίου τριών αστέρων Le Suquet στο περιοχή Λαγκιόλ (Laguiole) της Aβερόν (Aveyron) , στη νότια Γαλλία, να μην περιληφθεί στον προσεχή οδηγό γαστρονομίας και θα “εξετάσει” το αίτημά του, κάτι που συμβαίνει “πρώτη φορά”, ανακοίνωσε η Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Michelin.

“Είναι η πρώτη φορά που ένας σεφ μάς ζητεί να μην περιλαμβάνεται πλέον στον οδηγό, το λαμβάνουμε υπόψη και το σεβόμαστε”, δήλωσε η Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εξαίρεση αυτή “δεν θα είναι αυτόματη. Οι ομάδες θα εξετάσουν το αίτημα, θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Ο οδηγός Michelin δεν καταρτίζεται για τους εστιάτορες αλλά για τους πελάτες, η ανεξαρτησία του έγκειται επίσης στην απόδοση τιμητικών διακρίσεων”.

Πριν από τον Μπρα, και άλλοι σεφ παραιτήθηκαν από την κούρσα των αστεριών. “Το 2005 ο σεφ Αλέν Σαντερέν στο παρισινό ρεστοράν Lucas Carton είχε παραδώσει τα τρία αστέρια του οδηγού αλλά γιατί “άλλαξε αντίληψη”. Το 2006 ο Αντουάν Βεστερμάν έκανε το ίδιο. Το 2008 ο Ολιβιέ Ρελινγκέρ έκλεισε το ρεστοράν τριών αστέρων που είχε”, εξήγησε η Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ.

Όσον αφορά τη “μεγάλη πίεση” που επικαλείται ο Σεμπαστιέν Μπρα ότι οφείλεται στα τρία αστέρια, η Κλοζέλ υπογράμμισε ότι αυτή είναι “έμφυτο χαρακτηριστικό της άριστης ποιότητας”. “Η υπεροχή προϋποθέτει εργασία και σοβαρότητα, αυτό είναι αναμφισβήτητο”. Αλλά αυτό “δεν ισχύει μόνο για τον τομέα “της γαστρονομίας, “ισχύει επίσης για τους πρωταθλητές”. “Εμείς συνηθίζουμε να λέμε στους σεφ, μην δουλεύετε για τον οδηγό, δουλέψτε για τον πελάτη”.

Πηγή: ΑΠΕ

Read More

And More