Όλγα Κεφαλογιάννη: Ντύθηκε… Κρητικοπούλα – Φωτογραφήθηκε με τις αδελφές της

Τι κι αν την έχουμε συνηθίσει με κομψά ταγιέρ στη Βουλή και minimal εμφανίσεις σε κοσμικά events, η Όλγα Κεφαλογιάννη μας δείχνει μια άλλη πλευρά της… Την πιο παραδοσιακή θα λέγαμε! Και φωτογραφίζεται με τις αδελφές της Χριστίνα και Δανάη Κεφαλογιάννη ντυμένες… Κρητικοπούλες!
Σύμφωνα με το rethemnos.gr, οι τρεις τους φόρεσαν παραδοσιακές κρητικές φορεσιές και φωτογραφήθηκαν για το επετειακό λεύκωμα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “Το Αρκάδι”.
Το λεύκωμα – ημερολόγιο για το 2016 είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 150 ετών από το ολοκαύτωμα της Μονής στο Αρκάδι το 1886. Πρόκειται για μια έκδοση 106 σελίδων με πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό για τις τραγικές στιγμές του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
Στο λεύκωμα υπάρχει, μεταξύ άλλων, και επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Χωρίζεται σε δυο μέρη, στο πρώτο υπάρχει μία σειρά κειμένων που αναφέρονται είτε στην ονομασία της Μονής, είτε στην ιστορική στιγμή του ολοκαυτώματος, με εναλλαγές από φωτογραφικό υλικό κειμηλίων της Μονής, όπως ιερά άμφια, επιμανικα, πετραχείλια, ευαγγέλιο, πορσελάνινα πιάτα που δείχνουν τη στιγμή του ολοκαυτώματος, δύο μοναδικούς ζωγραφικούς πίνακες που υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, το ποτήρι του ηγουμένου Γαβριήλ με εγχάρακτα τα αρχικά του κ.ά.

Το δεύτερο χωρίζεται σε δυο μέρη, όπου οι 12 μήνες του χρόνου συνοδεύονται από φωτογραφίες Ρεθυμνίων που φορούν την αυθεντική κρητική φορεσιά. Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μία μαντινάδα που σχετίζεται με το Αρκάδι.

Read More

And More