Oscars 2016: H Nia Vardalos αποκαλύπτει τι την κάνει πιο ευτυχισμένη από ένα Όσκαρ και συγκινεί

Η Nia Vardalos λίγο πριν την κινηματογραφική πρεμιέρα της νέας της ταινίας Γάμος Αλά Ελληνικά 2 (στις 24 Μαρτίου, στην Ελλάδα) μιλά στο ελληνικό People για όλα. Την κόρη που υιοθέτησε και της άλλαξε τη ζωή, το κατά πόσο είναι μια κλασική Ελληνίδα μάνα, αλλά και αυτό που την κάνει πιο ευτυχισμένη από ένα Όσκαρ.

Και ξαφνικά, εκεί που είχες μια στρωμένη ζωή, επαγγελματική καταξίωση, κινηματογραφικές επιτυχίες, εκεί που βίωνες άλλους ρυθμούς, υιοθέτησες ένα κοριτσάκι 3 ετών. Πόσο ανατράπηκε η καθημερινότητά σου με τον ερχομό της κόρης σου, Ilaria; Άφησα την υποκριτική για λίγο πίσω μέχρι να προσαρμοστεί η κόρη μας και δεν μετάνιωσα ποτέ, ούτε για μια στιγμή, για αυτή μου την απόφαση.

Τι είναι αυτό που σου έμαθε η κόρη σου όλα αυτά τα χρόνια; Ανοχή, υπομονή και το να ανακαλύψω ξανά την αγάπη για την ελληνική κουζίνα.

Έχεις γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την υιοθεσία, με τίτλο Instant Mom, και μέσα από αυτό ενθαρρύνεις και άλλα ζευγάρια που έχουν πρόβλημα τεκνοποίησης να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία. Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια που προσπαθούσες με τη βοήθεια της επιστήμης να κάνεις ένα παιδί και το βλέπεις από απόσταση, τι θα συμβούλευες τα ζευγάρια που έχουν πρόβλημα γονιμότητας; Στην πραγματικότητα δεν ενθάρρυνα κανέναν να υιοθετήσει ένα παιδί. Έδωσα την πληροφορία για το τι συνέβη σε εμένα. Τόσο απλά, πληροφορία. Αλλά πιστεύω πολύ στην προσωπική επιλογή του καθενός.

Πιάνεις τον εαυτό σου να είσαι λίγο «καταπιεστική Ελληνίδα μάνα»; Ναι, είναι όλα στην ταινία! Και βέβαια είμαι μια παραδοσιακή Ελληνίδα μαμά, που μπορεί να γίνει ασφυκτική με το παιδί της.

Αν η κόρη σου σου έλεγε ότι θα ήθελε να μπει από μικρή στο χώρο της showbiz, θα σε έβρισκε σύμφωνη; Θα την έστελνα πρώτα να σπουδάσει γιατρός!

Έχεις υπάρξει υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Ένα Όσκαρ είναι μια μεγάλη σου επιθυμία; Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να εξισώνεται με το συναίσθημα να βοηθάω το παιδί μου να λύσει ένα πρόβλημα μαθηματικών. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με το συναίσθημα τού να δωρίζω τα κέρδη από το βιβλίο μου για να βοηθήσω να υιοθετηθούν παιδιά. Έχω περάσει τόσα όμορφα πράγματα, από το να έχω δείπνο με τη βασίλισσα της Αγγλίας, μέχρι το να τραγουδήσω σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Broadway. Αλλά αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι να είμαι μητέρα και αυτό είναι που αντικατοπτρίζεται στη συνέχεια της ταινίας.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More